Zaman: 16 Eki 2025 16:32

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 10:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Melih
Araç: Mitsubishi Colt 2005 1.3 Instyle
Meslek: Filolog
Dün arabayı yıkarken sol arka lastik yanağınsda iki yarık gördüm. Bu hafta içinde lastik konusu çözümlemem lazım acilen.
Sürekli kullandığım 205 45 R16 83H Bridgestone ER30 yerine piyasaya yeni çıkan LASSA Phenoma 87W XL alsam mı diye düşünüyorum.
Fiyat listelerine baktım Lassa Peşin : 250TL (12 taksit 295TL) Bridgestone Peşin: 280 (12 taksit 325TL)

Daha önceden hiç Lassa kullanmadım acaba nasıldır ? Sanırım alırsam forumda ilk kullanan da ben olacağım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 11:47 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
ali ilk carismasına almıştı. fiyat iyiymiş lastik tazeyse olabilir. hankook ne kadar acaba? taksit olunca bridgestone niye ucuz yav :)

taze olmama şansı yok vedat nisan'da avrupa'da mayıs'ta türkiyede piyasaya çıkmış. En kötü ihtimalle 2010 sonu 2011 başı üretime başlamışlardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 12:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
bridgestone neden ucuz taksitle?

düzelttim :) içimden geçen fiyatı yazmışım ilk başta demek ki :))

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 13:11 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Ben olsam michelin alirdim biraz olsun yol sesinden kurtulmak icin :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 14:00 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

catalyst yazdı:

45 yanakta michelin çabuk balon yapıyor Bilal. Daha önce başıma geldi oradan biliyorum ;)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Ağu 2011 17:41 
Kullanıcı avatarı

İsim: Oktay
Araç: Colt Elegance AMT
Meslek: Tekniker
Kan grubu: 0Rh+
extrabonus yazdı:
Dün arabayı yıkarken sol arka lastik yanağınsda iki yarık gördüm. Bu hafta içinde lastik konusu çözümlemem lazım acilen.
Sürekli kullandığım 205 45 R16 83H Bridgestone ER30 yerine piyasaya yeni çıkan LASSA Phenoma 87W XL alsam mı diye düşünüyorum.
Fiyat listelerine baktım Lassa Peşin : 250TL (12 taksit 295TL) Bridgestone Peşin: 280 (12 taksit 325TL)

Daha önceden hiç Lassa kullanmadım acaba nasıldır ? Sanırım alırsam forumda ilk kullanan da ben olacağım.

Keşke kütükev de konuşmuş olsaydık. :) Yeni bir durum ve kullanıcı olarak çokta bilgili değilim, üstelik aceleniz var. :oops:
Ben düşündüğünüz lastiklerin yapıldığı fabrikada elektromekanik bakım teknisyeniyim. (işim makinelerle) Üretim ve kalite grubuyla sürekli içiçeyiz hangi edatta hangi lastiğin iyi olduğunu yada hangi araca ne gider biliyorlar. :roll: Fakat ben bilmiyorum.
Başka ebatta (205/55/16) kötü durumdaki P7 lastiklerimi değiştirmiştim. ER300 ile impetus sport arasında seçimimi LASSA dan yana kullandım. Çok ta memnun kaldım.
ER30 biraz daha konforu öne çıkartan lastik sanırım, bir de yönlü değil (rotasyona uygun)
Phenoma yeni ve iddialı bir ürün, teknik değerleri üstün fiyatı düşük (ER30 a göre)
Karar sizin. Benim izinim bitiyor ve iş başı yapınca bilgi alabilirim.

Bayilerde Lassa çalışanlarına özel indirim uygulanır, kişinin yılda 4 lastik alımında indirim hakkı vardır, ruhsat veya ebat sorgulanmıyor, fatura kimin ürerine oluyor, son fiyat nedir öğrenmek gerekir. (uzak olmasaydık iş çok kolay olurdu)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 10:14 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

asma yazdı:
extrabonus yazdı:

Keşke kütükev de konuşmuş olsaydık. :) Yeni bir durum ve kullanıcı olarak çokta bilgili değilim, üstelik aceleniz var. :oops:
Ben düşündüğünüz lastiklerin yapıldığı fabrikada elektromekanik bakım teknisyeniyim. (işim makinelerle) Üretim ve kalite grubuyla sürekli içiçeyiz hangi edatta hangi lastiğin iyi olduğunu yada hangi araca ne gider biliyorlar. :roll: Fakat ben bilmiyorum.
Başka ebatta (205/55/16) kötü durumdaki P7 lastiklerimi değiştirmiştim. ER300 ile impetus sport arasında seçimimi LASSA dan yana kullandım. Çok ta memnun kaldım.
ER30 biraz daha konforu öne çıkartan lastik sanırım, bir de yönlü değil (rotasyona uygun)
Phenoma yeni ve iddialı bir ürün, teknik değerleri üstün fiyatı düşük (ER30 a göre)
Karar sizin. Benim izinim bitiyor ve iş başı yapınca bilgi alabilirim.

Bayilerde Lassa çalışanlarına özel indirim uygulanır, kişinin yılda 4 lastik alımında indirim hakkı vardır, ruhsat veya ebat sorgulanmıyor, fatura kimin ürerine oluyor, son fiyat nedir öğrenmek gerekir. (uzak olmasaydık iş çok kolay olurdu)

Kütükev'deyken lastiğin durumunu bilmiyordum ki :) Bakalım bugün ya da yarın halletmem gerekiyor artık bayram tatiline çıkmadan önce

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Ağu 2011 11:47 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
extrabonus yazdı:
catalyst yazdı:

45 yanakta michelin çabuk balon yapıyor Bilal. Daha önce başıma geldi oradan biliyorum ;)

O zaman lassa diyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Eyl 2011 13:13 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Bayramdan hemen önce, Cumartesi günü daha önceden karar verdiğim gibi LASSA Phenoma lastiklerimi taktırdım. Cuma günü fabrikadan sipariş edildi ve şimdiye kadar kullandığım en taze lastikler oldu. 34. hafta taktırdığım lastikler 33/11 üretimi :) Oradan hemen yola çıktım ve yaklaşık 900 Km civarında yol yaptım. Yolculuk sırasında otoban, şehiriçi asfalt, stabilize, toprak yol, dağ yolu, köy yolu, kuru ve ıslak zeminde test etme olanağım oldu. Gerçekten söyledikleri kadar varmış. Kuru ve ıslak zeminde tutunma ve fren mesafesi oldukça tatmin edici ama en güzeli önceden kulladığım lastiklerden (Continental, Bridgestone, Michelin) daha az yol sesi alması. Performans lastiklerinde genelde konfor pek olmaz ama Lassa bunu başarmış gibi, tabii ilerleyen günlerde ne olur bakmak lazım. İlk görüşümlerim gayet olumlu. Bir notta B.evler Lassa/Bridgestone Bayii Kuzenler Otomotiv için. Gayet ilgili ve işlerini oldukça temiz yapan insanlar. Tavsiye ederim. Sahibinin de yeni aldığı bir ASX'i var :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 9 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: