Zaman: 19 Ara 2025 13:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2012 22:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: hasan
Araç: carizma
Meslek: güvenlik
Kan grubu: o+
slm arkadaslar ben aranıza yenı katılıyorum sayılır bır sorun cıkmaz ıse yarın 2001 carızma alıyorum fıkrınızı sorayım dıye düşündüm.

2001 model carizma beyaz renkte herhangi bir kazası ve boyası bulunmamaktadır kılometresı 30 bınde aksamların hemen hemen hepsı calısıyor. satan arkadas sadece oksijen sensorunun arızalı oldugunu soyledı. fiyat olarakda 12 bın tl ıstıyor sızce nasıl?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Oca 2012 22:59 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Eğer km doğru ve değişensiz bir araç ise çok uygun fiyat.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2012 10:37 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
Fiyat uygun ama bir yeri çalışmayan arabayı almak benim prensibim değil. Arkasından farklı şeyler çıkabiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2012 11:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yasin
Araç: 1990 Lancer Special Edition :)
Meslek: Biomedikal
11 yaşında ve 30 binde olması biraz düşündürücü?

İmkansız değil ama imkansıza yakın bir KM değeri, güvenilir biriyse ve işinin ehli kişilere baktırmak kaydıyla alınabilir.

Follow Me Home - Uğurlama & Karşılama Işığı Modülü İçin Lütfen Aşağıdaki Linke Tıklayın.
http://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=37&t=2405

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2012 16:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
km çok düşündürücü

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2012 17:40 
Kullanıcı avatarı

İsim: cihan
Araç: carisma 1.6 avance
Meslek: eksper
Kan grubu: b+
ben 98000 km de aldım 99 model araba 10 senedir gözüm önündeydi.eğerki araba yabancı olsa buna bile inanmazdım.ama yinede servise bi baktırın düzenli bakımları yapılmış carisma 500.000 de de alınır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2012 22:57 
Kullanıcı avatarı

arabayı bugun tamamıyle teslim aldım arkadaslar makineye filan baglandı araç tamamıyle orjınal sadece oksıjen müş. çalışmıyor.herkes hayran kaldı tabı bende :vauv: benım bazı sorularım olacak tecrübeli arkadaşlara:

ben buna kaliteli bir siralı sıstem tup taktırsam cok zararı olur mu?

tup taktırınca oksıjen müş. arızası ıptal oluyor dıye duydum aslı varmıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Oca 2012 23:20 
Carisma Uzmanı

Hayırlı olsun.
Bu yaşta bir araca kaliteli diye pahalı bir kit taktırmanız isabetli olmaz.
Atiker ideal:)
Lpg'nin zararı olmaz. Oksijen sensör arızası lpg ile gitmez tek çare değiştirmek.
Arama yaparak sensör değişimi ile ilgili paylaşımlara ulaşabilirsiniz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Oca 2012 16:07 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
umera yazdı:
Hayırlı olsun.
Bu yaşta bir araca kaliteli diye pahalı bir kit taktırmanız isabetli olmaz.
Atiker ideal:)
Lpg'nin zararı olmaz. Oksijen sensör arızası lpg ile gitmez tek çare değiştirmek.
Arama yaparak sensör değişimi ile ilgili paylaşımlara ulaşabilirsiniz.

aracı uzun yıllar/km kullanacaksanız niye kaliteli takılmasın anlamadım: mercedese bindiniz 5 yıl sonra sattınız diyelim. bu 5 yıl/100bin km boyunca lpgli kullanmanzda mercedes (pahalı) olsa ne tofaş (ucuz) olsa ne değişir. önemli olan lpg yi 5yıl sorunsuz ve tasarruflu binmekse buna göre karar verilmeli değil mi? bence aracı kaç yıl kullanma niyetiniz olduğu ve bu süre içinde kaç km. yapabileceğiniz önemli. uzun bir birliktelik düşünüyorsanız teleflex- prins tavsiye ederim. yoksa ATİKER. kısa süreli binecekseniz de atiker derim ben yani italyanlara uğramadan işinizi halledin atikerin brc ve diğer italyanlardan fiyatı dışında bir eksikliği yok. ve müşteri memnuniyetine dikkat ediyorlar. sanırım benzini en pahalı kullanan millet olduğumuzu bildiklerinden pastanın büyüklüğünü ve müşteri memnuniyeti olduğunda da ne kadar çok kazanacaklarının farkındalar: yerli firma olmanın avantajını kullanıyorlar. ben bazı müşteri şikayetleri sitelerinne girdim. diğer firmalar bazı şikayetleri cevapsız bırakmışken atiker tüm şikayetlere mutlaka cevap verip ilgilenmiş. sonuç: ya hollanda (telefleks- prins) yada konya (atiker). ben hollanda fabrikasında yapılan arabama hollandalı telefleks taktırdım. lpg kaynaklı sorun yaşamadım. performans da da düşme olmadı. bazıları diğer markalar içinde performans kaybı yok dese de kaliteli lpg rampada belli olur. daha önceki proton aracımda zavoli vardı ve rampada aracın lpg de çalıştığını hissettirecek kadar performans kaybı yaşatmıştı. (teleflex de arıza lambası kesinlikle yanmaz!! mitsu servisi araç lpgli ise bizim motorlarda arıza yanar deselerde inanmayın) bu arada oksijen sensörlerinde arıza olur ve 150 TL ye yenisini alırsınız (bosch marka) ve 160bin km. garantilidir. yetkili servisden orjinal denso (700 tl.) almanıza gerek yoktur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2012 01:09 
Kullanıcı avatarı

yorumlar için teşekkur ederım arkadaslar.bosh bayıne ugradım ve sensor sıparısı verdım 2 gune kadar gelecegını soyledı ustaya lpg ne almalıyım dıye sordum oda prıns al dedı fıyatı 2400 bıraz cok geldı ve fazla arastırma fırsatım olmadı ve butceye uymadı,aynı gun lovato marka sıralı sıstem taktırdım 1250 tl ye ıyı dedıller ıtalyan dedıler aldık inş pişman olmam.

söyle bir sorun var lpg nın beynını ayarlıyan usta ayar olmuyor senın bujılerden kaynaklı bır sorun oldugunu soyledı onun için ne yapmam gerekır.orjınal bujı alırsan sorun kalkar dıyor.sorun gaza bırden yuklenınce ve arabayı bıraz zorlayınca benzıne gecıyor dıye sorun cıkıyor ve beyne program aktarırken pc sınde sorun oluyor mus sizce ne yapmam lazım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2012 22:32 
Carisma Uzmanı

İlhami bey uzun vadede diğer markalarda sorun çıkarmıyor.
Çıkarsa bile işi bilen kişi en çok arıza yapan enjektörler onlarıda 50 liraya halledebilir.
Amma adı geçen kaliteli kitlerde bir kit parası daha bayılmak gerekir bu iş için.
Artı ekonomi açısından hiç bir fark yok kitler arasında. İyi bir montaj ve iyi bir kalibrasyon ile en kaliteli kit ile diğer markalar arasında performans max %5 fark eder.

@hsn
Durumun bujilerinizle alakası yok.
Ustanızın ekipmanlarıyla alakalı. Başka bir pc'ye program kurarak denemesini isteyin.
Yine olmazsa com port ayarlarıyla alakalıdır. Kablonun hızını değiştirerek denesin.
Aracınızdaki sıkıntı buna neden olamaz.
Kalibrasyon tamamlanır ama ayarsızlık olur aracınızda.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Oca 2012 23:21 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
İlhami bey uzun vadede diğer markalarda sorun çıkarmıyor.
Çıkarsa bile işi bilen kişi en çok arıza yapan enjektörler onlarıda 50 liraya halledebilir.
Amma adı geçen kaliteli kitlerde bir kit parası daha bayılmak gerekir bu iş için.
Artı ekonomi açısından hiç bir fark yok kitler arasında. İyi bir montaj ve iyi bir kalibrasyon ile en kaliteli kit ile diğer markalar arasında performans max %5 fark eder.

@hsn
Durumun bujilerinizle alakası yok.
Ustanızın ekipmanlarıyla alakalı. Başka bir pc'ye program kurarak denemesini isteyin.
Yine olmazsa com port ayarlarıyla alakalıdır. Kablonun hızını değiştirerek denesin.
Aracınızdaki sıkıntı buna neden olamaz.
Kalibrasyon tamamlanır ama ayarsızlık olur aracınızda.

çok teşekkur ederım arkadaslar daha yenı carızma sahıbı olmama ragmen burdan herseyını ogrendım sayılır SAYENIZDE lpg bujı sorurunu da hallettım gayet guzel oldu yakıt yakması azaldı. hersey super :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 01:06 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

umera hocam, eniştemde Brc var şu an herhalde en popüler markadır. çoğu kişi en iyisi diye takıyor. 20 aralıkta antalya gibi ılıman iklimi olan yerde ki araç bilgisayarına göre 14 derece idi. neyse eniştenin aracı benzinden gaza geçerken hafif bir vuruntumsu birşey oldu. sorduğumda gaza geçti dedi. ben de asla böyle bir şey olmadı eksi derecelerde bile. eniştenin demesine göre de brc hondalarda son derece uyumlu imiş. onda da honda motorlu 620 rover var. aracına gözü gibi bakar. lpgde çalışırken de şakır şakır ses geliyor. geçen yaz test yaptığım outlander da da brc vardı ve o da ses yapıyordu.eniştenin demesi brc sesli çalışırmış. benim araçta asla telefleks ses yapmıyor. sizin %5i esas alsak bile %5 fark rampa ve de otomatik araçlarda bence hissedilir bir fark. CNN haberleri dünyaya 3 sn. önce duyurduğu için haber satışlarında ciddi fiyat farkı uyguluyor. (uysada uymasa da ek bilgidir). unutmadan telefleks ve prins ayrıca doğalgaz (GNC) dönüşümlü. diğerlerinde ise kiti komple söküp yeni GNC kiti almanız gerekecek. sonuç: uzun süre araç kullanma niyetiniz varsa ve bu süre içinde GNC faktörünü de düşünürseniz telefleks aksi takdirde ATİKER YETER!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 02:16 
Carisma Uzmanı

Evet İlhami bey sizinde dediğiniz gibi bu tür sorunlar daha çok beceriksiz ustalarla alakalı.
Lpg'ye geçişte bunun hissedilir olması kalibrasyonun iyi olmamasıyla direk alakalı.
Yoksa kit ile alakası yok. Eğer alakası olsa dediğiniz gibi iyi markalardan diye takılan BRC takılı aracın bunu yapmaması gerekir.

Aslında kitlerin bir çoğu birbiriyle yazılım olarak aynı mesela yazacağım markaların tamamı AEB firmasının yazılım ve Ecu'sunu kullanıyor.
Lovato,Zavoli,Tartarini,Romano,Emmegas,Tomasetto,Landirenzo ve Atiker'in yeni versiyonu Aklıma gelenler bunlar.
Atiker yerli diyorlar. Yazılımı Polonyaya ait. Diğer markalarda zaten beyin dışında her şeyi yerli kullanıyırlar.
İtalyan ve yerli ayrımı burada değerini yitiriyor.
Bunların arasında 2000 liraya takılan kitte var 1000 liraya takılan kitte.Fark nerede? Fark tabiki enjektörlerde.
Fiyat farkı enjektörlerden kaynaklanıyor ve bu konuda adeta millet kandırılıyor.
Bütün markalar temelde 3 yazılım üreticisinin ürünlerini kullanıyor. Brc ve diğer pahalı kitler müstesna.

Sizin kitinizin en büyük özelliği zaten enektörleridir. Sessiz olması son derece doğal. Ben yinede o kadar parayı verip pahalı kit taktırmam.
Cng olayı Tr şartlarında yaygınlaşmadı. Yaygınlaşmasıda epey zaman alacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 17:36 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

evet umera hocam, bilgisayar markası gibi aynı intel/amd işlemci kullanıyorlar. kendi markalarıyla pazarlıyorlar. hatta teleflex ile BRC farklı sistem, malzeme, yazılım bile olsalar aynı holdin bünyesindeki farklı firmalar!!!!

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 22:47 
Kullanıcı avatarı

arkadaslar yenı konu acmadan burdan sıze bırsey daha sorayım duşuncenız nedir?

aracım 30 bınde 11 yıllık arac sızce triger kayışını degişmelimiyim? kımılerı km az ama zaman uzun olunca ozellıgını yıtırmıstır gıbı seyler soyledıler. sizce ne yapmalıyım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 05 Oca 2012 23:19 
Carisma Uzmanı

Şimdiye kadar orj. kayış ile kullanılamaz.
Km dolmasa bile iki yılda değiştirilmesi zorunludur kayışın.
Duyduğunuz özelliğini kaybetme olayı gercektir.
Hem adettendir yeni araç alınınca emin olmak için kayışı değiştirmek.
Değiştirirseniz yararınızadır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2012 09:18 
Kullanıcı avatarı

umera ;_opeth; hocam öncelikle teşekkr ederim

aldıgım kısı yagını lastıklerını bujılerını fıltrelerını yenı degısmıs sadece triger kalmiş.
bugunki ilk işim trigeri takım halınde degişmek olacak

bu seti alıp normal ustalara mı yaptıralım yoksa servise mi? cok buyuk para farkı ve işçilik farkı varmıdır?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2012 10:29 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

yetkili servise 1- orjinal parça almak 2- piyasada çözülemeyen sorunlar (o modelin kornik sorununu hemen bilirler)ve orjinal diagnos cihazıyla arıza okumak için gidilir yoksa yetkili servis tamirden ziyade parça değiştirir . orada birşeyler öğrenen de özel servis açar. ben yetkili serviste kelli felli tecübeli tipler görmedim. yani piyasa daha iyi ustalara sahiptir yetkili servislere göre (yıldızlar mitsu daki Alpay ustanın hakkını yemeyelim tabii)
umera hocama katılıyorum araç aldığınızda bazı parçalar değişmeli ben tüm kayışları yağları, bujileri hatta duruma göre aküyü bile değiştiriyorum. (bahtsız bedevi olunca 9 boğum atıyoruz :D )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Oca 2012 23:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: hakan
Araç: koçak
Meslek: polis
Kan grubu: b+
üstadım lütfen aldanmayalım 12 bin tl ye millet doğan satıyor 2001 carisma 30 binde 12 bin lira !! bu km deki carismayı 17-19 havada kapıyorlar, bu işde kesinlikle bi iş var 12 bin liranı çöpe atma !!!

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 23 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: