Zaman: 16 Eki 2025 15:22

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Ve Jet Fadıl Geliyor...
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 20:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Ford
Meslek: Kamu
Fadıl araba yapıcam diyor beyler, yapar mı dersiniz?

Haberden bir kesit
YARIM KALAN FABRİKAYI TAMAMLAYACAK
Akşam'da yer alan haberde İmza, daha yola bile çıkmamasına rağmen Devrim'den sonra en çok konuşulan otomobil projesi oldu. Kamuoyunda Jet Fadıl olarak tanınan, Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, geçtiğimiz günlerde İmza projesinden hiç vazgeçmediğini, Siirt'te yarım kalan fabrikayı tamamlayıp, İmza'yı en geç 2015 yılında yollara çıkartacağını açıkladı.

Son zamanlarda gündeme oturan Türk malı otomobil, yerli otomobil tartışmalarına da katılan Akgündüz; 'Önümü kesmeselerdi, bugün tartışılan Türk malı otomobil hayata geçmiş, 12 yıl boyunca önemli bir yol almış olacaktı' dedi.

ŞİMDİ ORTAM YERLİ OTO İÇİN ÇOK DAHA UYGUN
Yerli otomobil tartışmalarında, daha kendisinin 12 yıl önce başlattığı aşamaya bile gelinemediğini savunan Akgündüz şu açıklamaları yaptı; 'Tartışmaları ilgiyle izliyorum. Üretime hazır prototipim, tasarımım, markanın ismi ve hepsinden önemlisi müşterilerim hazır. İmza'yı üretmekten bir an bile vazgeçmedim. Siirt'te yarım kalan fabrikayı tamamlayacağım, en geç 2015 yılında İmza yollarda olacak. Türkiye'nin koşulları 2000'li yıllara kıyasla artık yerli otomobil için çok daha uygun.' İmza için, tasarım, geliştirme ve tanıtım olarak yaklaşık 200 milyon dolar para harcadığını iddia eden Akgündüz; 'O yıllarda yerli otomobil üretimi çok iddialı bir söylemdi. Çin'in dünyanın en büyük otomobil pazarı olacağı, Hintlilerin otomotivde bu kadar gelişeceğini kimse beklemiyordu. İmza için ben 200 milyon dolar harcarken, Türkiye'de 50 milyon dolara otomobil montaj fabrikası kuruluyordu. Sadece 400-500 milyon dolar daha yatırıp, fabrikayı tamamlayabilirdim' dedi.

MARKAM DA HAZIR MÜŞTERİLERİM DE
Otomotivde en önemli konunun marka ve müşteri olduğunu savunan Akgündüz; 'Eğer kendine ait bir markan ve pazarlayabileceğin müşterilerin varsa, geri kalan konu teferruattır. Bu gün dünyanın en büyük markalarından Mercedes, bazı motorlarını Nissan'a yaptırıyor, BMW, Fransız Peugeot'dan motor satın alıyor. Tümüyle Bursa'da üretilen araçlar, Opel, Citroen, Peugeot markasıyla satılıyor. Kimse aracı kimin ürettiğine, parçalarının, motorunun nereden geldiğine bakmıyor. Marka kendininse dünyanın en iyi tasarım, mühendislik büroları emrinde. En büyük avantajım müşterilerim hazır. İmza'yı sadece Türkiye değil, İslam dünyası da merakla bekliyor' açıklamasını yaptı.

VERGİ HARİÇ 6 BİN EURODAN SATACAĞIM
Siirt'teki fabrikanın bütün izinleri ÇED raporları tamam diyen Akgündüz; 'Yarım kalan inşaatı, Caprice Gold'dan sağlanacak öz kaynaklar sayesinde rahatlıkla tamamlayacağım. İlk etapta 200-300 milyon euroluk yatırım öngörüyorum. Bu rakam bir fabrika için fazlasıyla yeterli. Bir otomobilin neredeyse yüzde 70'lik kısmı yan sanayi tarafından üretilen parçalardan oluşuyor. İrtibatta olduğumuz yan sanayiciler, fabrikanın yakınında depo alanları kurmaya hazır. Bir kısmıysa, yer verin orada da üretime hazırız diyorlar. 2015'te ilk çıkan İmza'yı, vergiler ve nakliye hariç 6 bin euro fiyatla satmayı planlıyorum. Jetpa tekrar faaliyete geçecek. Araçların pazarlamasını bu kanalla yapıp, maliyetleri en aza indireceğiz. Yılda 150 bin adetten başlayan satışlar İmza için hayal değil' açıklaması yaptı.

En son mustafa_atr tarafından 23 Oca 2012 20:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Ve Jet Fadıl Geliyor...
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 20:48 
Kullanıcı avatarı

Araba bu fena durmuyor

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 23 Oca 2012 20:52 
Kullanıcı avatarı

Resim

Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 01:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
vallahi tasarım harika 10 yıl geçmesine ragmen günümüze hitap ediyor ama bu şahsa güvenilebilir mi ona bakmak lazım ya ciddi birisi yada para yı seven birisi zaman neyi gösterir ama artık türkiyenin % 100 yerli otomobil yapması gerek özellikle koç un bu yerli otomobile el attığı dönemde milleti sömürecek yoksa koç fiat motorlarını getirecek bana göre avrupanın en dandik otomobillerini yapan fiat söz konusu olunca sonra yıllarca yedek parça vs vs.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 02:48 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
Bu adam güvenilir bir adam değil, yağmur nereden yağarsa o tarafa şemsiye açanlardan, orası kesin. ancak bu konu da kişilerle ilgili değil. jet fadıl olur, füze ismail farketmez. tasarım iyi, gelinen noktada küresel anlamda iş yapan tasarımcılarımız da var zaten, aracın diğer iç ve dış parçalarıda da sorun olmaz, türkiyenin organize sanayileri birşekilde bu işin altından kalkar. buradaki mevzu, motordur; ve ben motoru yerli olmayan bir makineye yerli otomobil demem. ve bu hiç de kolay değil, almanlar ve japonların özellikle 2. dünya savaşı sonrası bu işe ciddi yatırımları var, silah ambargosunun da etkisiyle. bugün ab üyesi yunanistan default olduğunda bile, herifler ekonomik destek konusunda kök söktürdüler. Türkiyenin bu konudaki her adımının, uluslararası telif hakları gereği veya patent yasaları çerçevesinde tersine çevrilmesi yönünde ciddi bir çaba olacaktır. önemli olan küresel arenada bunun mücadelesini verebiliyor musun, veremiyor musun? ben bu konuda pek ümitli değilim. devrimi zamanında yapmıştık derseniz, dünyanın geldiği nokta devrimin yapıldığı dönemin çok uzağında; tüm olumlu ve olumsuz özellikleriyle...
zaten bu iş jet fadıl gibi dalkavukların, koç gibi rantiyerlerin işine kaldıysa, ben çıkan sonuca pek de itibar etmem. kaldı ki türkiyenin ekonomi politikasının özellikle son 20 yıldır ihraç temelli bir modele dayanmadığı da bir gerçek; mevcut kalkınma modeli ile olacak işler değil bunlar; uzatmayayım....
selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 08:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
o kişiye güvenden de geçtim.piyasalar arabaya doydu bizimkiler daha yeni araba yapacak???yüzlerce marka binlerce model çıktı daha Türkiye 2015de araba çıkaracakta bilmem nede bilmem ne??? bu zamana kadar nerdeydiniz. küçüklüğümden beri amatörce kendi kendine araba yapan birsürü insan çıktı haberlere hepsini bir odada toplasanız bilmem kaçyüz milyonluk euro yatırımları bile yapmadan bir araba çıkarırdınız zaten. Ülkede birçok üstün zeka insanlar bilgili insanlar harcanıyor.
bizimkiler bilmem ne kadarlık yatırım yapacak motor yapacak araba 15km/L yakacak sonra bunu daha az yakması için uğraşacak edecek bakalım ozamana hybrit mi elektrikli mi motorlar gelişip uzayacak yani yine çooook geriden boşa yatırımlar yapılacak bu işe o sırada ekmeğini yiyen yiyecek zaten.

imza'ya gelince bence 10 sene önceki tasarımıyla bile çok güzel. özellikle kırmızı renk olan şuanki birçok tasarımdan bile güzel ayrıca logosuda güzel düşünülmüş.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 11:07 
Kullanıcı avatarı

İsim: Bil@l
Araç: Lancer 1.8 Intense CVT
Meslek: Bilg. Muh.
Kan grubu: B +
Motor yapmaya niye takiyorsunuz ki? Fadil hakli. Gerekirse bazi parcalari disaridan alirsin butun marka araclar puf diye dogmadi ki ilk basta disaridan alirsin pazarlarsin ondan gelen parayla daha sonra bu parcalari yerli uretebilir miyiz, ayni kalitede ve dusuk maliyette olur mu diye arastirirsin olmazsa yine disaridan alirsin. Esas mesele markaya sahip olmak, pazarlamak. Butun parcalar disaridan gelsin burada montajlayalim bu bile istir ekmek yiyen yine Turk iscisi ama arada ufak bir fark var: Marka Turk olacak, kar eden Turk olacak. Koc 30 yildir TOFAS'ta araba montajiyorsa 20 yil once yerli motor uretmeliydi ama yapmadi. Cok merak ediyorum acaba arastirdi da feasible bulmadigi icin mi yapmadi, yoksa Ford gibi pazarladigi diger markalardan daha cok para kazandigi icin mi yerli otomobil uretmek istemedi. Simdi devlet tesvik verecek diye cark terse dondu. Ille devlet mi kompanse etmek zorunda? Bundan 10 yil once ARGE yapan yoktu, ARGE tesvikleri geldi, teknokent yasasi cikti, simdi herkes SOZDE arge yapiyor. Yarin tesvikler kaldirilsin bir tane arge firmasi kalmaz.

Demek istedigim, biz tembeliz. Kimse elini tasin altina koymak istemiyor. Herkes kar etmek istiyor. Para kazaniyorsun vergi vermiyorsun. Vergi vermiyorsun tesvik istiyorsun. Tesvik dedigin de vergi vermemenin yasal yolu. Iyi de bu boyle sonsuza kadar mi surer? Ondan sonra burada parmaklarimiz asiniyor "devlet niye vergi toplayamiyor, benzin neden bu kadar pahali" diye. Kimse dusunmuyor ki elin gavuru "ben sana mal satmiyorum" dese bugun ticaretten kar edenler o gun ne halt yiyecek. Altindaki 760Li'yi sidikle mi calistiracak. Sozum ona bazi kesim Nukleer santrale karsi cikiyor bre insan dusunmez misin yarin Rusya "ben sana gaz satmiyorum keyfin bilir" dese ne elektrik kalir ne gaz ne LPG, enerji kalmayinca bir yerimizden uretim yapariz artik. Arabalari da hurdaya verir oradan gelen parayla birer at aliriz benzin kalmayinca. Iyi de atlari neyle besleyecegiz? Oyle ya, artik bugday-arpa'yi da disaridan alir olduk. Eti, canli hayvani bile disaridan alir olduk. Ondan sonra "aaaa cari acik patladi" dersin, "bezin 4,5 TL oldu, dolar 1.90 oldu, fakirledim mi ne" dersin. Herkesin altinda ithal luks araba, cebinde iphone, kullandigin benzin ithal, elektrik ithal, gaz ithal... Bu cark boyle donmez beyler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 13:19 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
catalyst yazdı:
Motor yapmaya niye takiyorsunuz ki? Fadil hakli. Gerekirse bazi parcalari disaridan alirsin butun marka araclar puf diye dogmadi ki ilk basta disaridan alirsin pazarlarsin ondan gelen parayla daha sonra bu parcalari yerli uretebilir miyiz, ayni kalitede ve dusuk maliyette olur mu diye arastirirsin olmazsa yine disaridan alirsin. Esas mesele markaya sahip olmak, pazarlamak. Butun parcalar disaridan gelsin burada montajlayalim bu bile istir ekmek yiyen yine Turk iscisi ama arada ufak bir fark var: Marka Turk olacak, kar eden Turk olacak. Koc 30 yildir TOFAS'ta araba montajiyorsa 20 yil once yerli motor uretmeliydi ama yapmadi. Cok merak ediyorum acaba arastirdi da feasible bulmadigi icin mi yapmadi, yoksa Ford gibi pazarladigi diger markalardan daha cok para kazandigi icin mi yerli otomobil uretmek istemedi. Simdi devlet tesvik verecek diye cark terse dondu. Ille devlet mi kompanse etmek zorunda? Bundan 10 yil once ARGE yapan yoktu, ARGE tesvikleri geldi, teknokent yasasi cikti, simdi herkes SOZDE arge yapiyor. Yarin tesvikler kaldirilsin bir tane arge firmasi kalmaz.

Demek istedigim, biz tembeliz. Kimse elini tasin altina koymak istemiyor. Herkes kar etmek istiyor. Para kazaniyorsun vergi vermiyorsun. Vergi vermiyorsun tesvik istiyorsun. Tesvik dedigin de vergi vermemenin yasal yolu. Iyi de bu boyle sonsuza kadar mi surer? Ondan sonra burada parmaklarimiz asiniyor "devlet niye vergi toplayamiyor, benzin neden bu kadar pahali" diye. Kimse dusunmuyor ki elin gavuru "ben sana mal satmiyorum" dese bugun ticaretten kar edenler o gun ne halt yiyecek. Altindaki 760Li'yi sidikle mi calistiracak. Sozum ona bazi kesim Nukleer santrale karsi cikiyor bre insan dusunmez misin yarin Rusya "ben sana gaz satmiyorum keyfin bilir" dese ne elektrik kalir ne gaz ne LPG, enerji kalmayinca bir yerimizden uretim yapariz artik. Arabalari da hurdaya verir oradan gelen parayla birer at aliriz benzin kalmayinca. Iyi de atlari neyle besleyecegiz? Oyle ya, artik bugday-arpa'yi da disaridan alir olduk. Eti, canli hayvani bile disaridan alir olduk. Ondan sonra "aaaa cari acik patladi" dersin, "bezin 4,5 TL oldu, dolar 1.90 oldu, fakirledim mi ne" dersin. Herkesin altinda ithal luks araba, cebinde iphone, kullandigin benzin ithal, elektrik ithal, gaz ithal... Bu cark boyle donmez beyler.

Ellerine sağlık Bilal... :Bravo: :Bravo: :Bravo:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 13:30 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
yürü be bilo. aynen katılıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Oca 2012 16:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: mıtsubıshı colt 1,5 instyle florit yeşil
Meslek: çalışan
Kan grubu: Arh+
arkadaşlar ağzınıza sağlık tek kelime ile özetlemişsiniz herşeyi üstüne eklemek istediğim birkaç konu var öncelikle türkiye 1960 yıllarda ve 1980 yıllarda ağır sanayi hamlesi yaptı ama engelllendi bunun tek sebebi bizim yalaka ve kendini bilmez siyasi ve siyasi kaygısı olan çevrelerdir yoksa bu memleketteki teknoloji zamanında dünyanın hiçbir noktasında yoktu bunu bilin AYRICA; konuya bağlı olarak izlediğim bir film var şiddetle tavsiye ederim : kısaca özetleyeyim ben yine de siyah beyaz bir fransız yapımı filmdir

Le President (By Başkan)
Eski Fransız Filmi Siyah Beyaz Klasikten Öte Bir Film Tek Kelime İle Harika
" Film bir tecrübeli başkanın muhalefete karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor.Başkanın evinde iki ajan var.Bilgileri dışarı sızdırıyorlar.Başkan yaşlı herkes onun ölmesini bekliyor.Ama bir türlü ölmüyor.Çıkar söz konusun olunca herkesin ülke çıkarlarından bahsettiğini anlatıyor.İzlemek lazım.."

film yıllar önce avrupa birliğinden bahsetmiş tek kelime ile harika ötesi bir film ülkenin çıkarlarını düşünen temiz bir siyasetçinin düştüğü herşeyi anlatıyor ama temiz adamları bizim memlekette durdurmazlar

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: