Zaman: 03 Nis 2026 14:43

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 129 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
Yazar Mesaj
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 16:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yagiz
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Turizm
momoracer yazdı:
yarkan88 yazdı:
ekhnaton yazdı:
Momoracer, sana benim tandem velesbit'i vereyim, colt'a alternatif olarak :D arka seleyle birlikte 3 kişilik; mt ama olsun... Senin coltun koltuğuna oturmadigin belli oluyor. :x

otursun istiyoruz ama oturmamak için çok direniyor :)

valla bana derler keçi inatlı diye ama mamoracer hocam benden aşşağı kalır değil bu konuda. 19500 de 19500 diye inat etti :)

Ben inat etmiyorum, imkanım olsa verirdim belki biraz daha ama sen de kabul et ki, bu aracın değeri 20 yi 1 TL bile geçmez, sen şu an tamamen piyasa koşulundan ötürü, karlı verme düşüncesindesin, kendini koy benim verime, samimi bir şekilde cevap ver, 20 den fazla verir misin...

verilir hocam deme öyle :)

kendin diyorsun aslında bak. piyasa koşullarından ötürü diyorsun. piyasası yüksek aracın. peki hocam sende bana şunu söyle; rolleri değişelim. satan sen ol, almak isteyen de ben. o paraları ederken gidipte altına 1 fiyata satmak akıllıca olur mu? sen satar mıydın? :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 16:08 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: 2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant AT
Meslek: Öğr. Gör.
Kan grubu: B+
çok hoş araçmış. diri duruyor ama dış renk işte az kötü gibi.
bir de 10 yaşında arabanın ettiği fiyata bak arkadaş yav. arkadaşım 2004 model 2.0 cvt şanzıman nissan primera aldı 20 bine. geri görüş kamerası mı dersin (orijinal), sunroof, ısıtmalı elektrikli deri döşeme mi? esp filan zaten standart. üstüne de kocaman araba. bu piyasa çok garip

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 16:55 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: Cihat
Araç: Honda Civic 1.8 Ishift + Prins
Meslek: Öğretmen
momoracer yazdı:
Tamam Vedat ın esprisi hoştu, kaynamasın... :Bravo:

Ama alternatisiz de olamaz, illaki olur, bulunmaz hint kumaşı değil ya, alternatif bulalım diye açtık zaten konuyu... :roll:

Mesela KIA WENGA çok hoşuma gitti...

kia wenga dediğin kaç TEEELEEE haberin var di mi abi? :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 17:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: Mitsu arıyor...
Meslek: Hayra hizmet personeli
Kan grubu: 0RH-
bacey yazdı:

kia wenga dediğin kaç TEEELEEE haberin var di mi abi? :D

valla haberim yok...sadece bizim burda var bir tane ne zaman gösem çok hoşuma gidiyor... :D ondan dedim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 17:13 
Kullanıcı avatarı

sinir kupu yazdı:
çok hoş araçmış. diri duruyor ama dış renk işte az kötü gibi.
bir de 10 yaşında arabanın ettiği fiyata bak arkadaş yav. arkadaşım 2004 model 2.0 cvt şanzıman nissan primera aldı 20 bine. geri görüş kamerası mı dersin (orijinal), sunroof, ısıtmalı elektrikli deri döşeme mi? esp filan zaten standart. üstüne de kocaman araba. bu piyasa çok garip

o primeralara ben de çok baktım, bizim apartmanda bir komşu da vardı, hakikaten marjinal bir araç ama yakıt tüketimi, sınıfı, parçası derken binmesi biraz masraflı bir araç, yoksa donanımına diyecek yok, derdim küçük şehir içi aracı olmasa hiç düşünmeden alabileceğim bir araç...

Jazz a gelince...asıl rengi ve ekstra yapılanlarla birlikte çok hoş geldi gözüme ama işte gelgelelim ne olursa olsun 10 yaşında araba, gerçi km düşük (tabi oynanmamışsa)...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 17:20 
Kullanıcı avatarı

yarkan88 yazdı:
verilir hocam deme öyle :)
kendin diyorsun aslında bak. piyasa koşullarından ötürü diyorsun. piyasası yüksek aracın. peki hocam sende bana şunu söyle; rolleri değişelim. satan sen ol, almak isteyen de ben. o paraları ederken gidipte altına 1 fiyata satmak akıllıca olur mu? sen satar mıydın? :)

21 ister, 20 ye verirdim, vallahi çok samimiyim...
bu tartışmayı kapatalım, tamam, araba senin, eder de o fiyat, inşallah alıcısını bulur ve istediğin paralara verirsin, hayırlı müşteriler... :good:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Mar 2012 23:23 
Kullanıcı avatarı

İsim: Yagiz
Araç: Mitsubishi Colt
Meslek: Turizm
eyvallah saolasın.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2012 13:40 
Kullanıcı avatarı

Dün akşam Yeni Aveo HB 1.4 A/T yi inceledim, en üst donanım LTZ, bir altı LT...Güvenlik ve konfor donanımı çok hoşuma gitti, 1.4 A/T LTZ full donanım 38.000...
Bence Colt'a iyi bir alternatif, tasarım yönünden de bayaaa bir benziyor zaten, sıfır alabilecek olsam, AVEO derim gibime geliyor çünkü benim tercihim en iyi donanımı en uygun fiyata verendir, yani ben böyle düşünüyorum...
Neden?..Çünkü ne kadar donanım, o kadar konfor demektir bence...
Bu arada çarpışma testlerinden 5 yıldız almış... :vauv:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2012 15:04 
Kullanıcı avatarı

İsim: Gökhan
Araç: 2011 Colt AMT
Meslek: Akademisyen
momoracer yazdı:
Dün akşam Yeni Aveo HB 1.4 A/T yi inceledim, en üst donanım LTZ, bir altı LT...Güvenlik ve konfor donanımı çok hoşuma gitti, 1.4 A/T LTZ full donanım 38.000...
Bence Colt'a iyi bir alternatif, tasarım yönünden de bayaaa bir benziyor zaten, sıfır alabilecek olsam, AVEO derim gibime geliyor çünkü benim tercihim en iyi donanımı en uygun fiyata verendir, yani ben böyle düşünüyorum...
Neden?..Çünkü ne kadar donanım, o kadar konfor demektir bence...
Bu arada çarpışma testlerinden 5 yıldız almış... :vauv:

al sana aveo. biz mitsu da mitsu diyorsak, bir bildiğimiz var hacı momoracer :dance:
viewtopic.php?f=27&t=3527
selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Mar 2012 18:48 
Kullanıcı avatarı

ha bak, suzuki swift candır. :vauv:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 00:54 
Kullanıcı avatarı

O başlığı daha önce okumuştum, hemen onu söyleyeceğinizi biliyordum zaten...
Ben donanıma bakarım arkadaş, dediğim gibi bana göre en iyi donanımı en hesaplı veren en iyidir...benim fikrim...
Ayrıca Suzuki de Mitsu gibi...al birini vur ötekine ne pazarlama, ne reklam, ne doğru düzgün bayi-servis...
Kaç tane Suzuki görüyorsunuz yollarda...
Aveo ile ilgili başlıkta Vedat ın dediğine yerden göğe katılıyorum, artık insanlar ortalama 2-3 sene de bir değiştiriyor aracı, malzeme felan artık çok da takmıyor kimse, hepsi plastik...yakında komple plastik bir araç bile görürüz yollarda...
Satış sonrası destek ve 2. el piyasasında gidiş sanki daha öne çıkıyor...Bu konuda mağdur etmeyen araç trend oluyor...
Misal VW...Polo-Golf...adamlar km 200 bin olmuş, 2000-2002 1.6 Comfortline Golf e 22.000 TL fiyat çekiyor, kasko değeri 25-26.000 TL hala 10-12 yaşında olmasına rağmen...
Anlıcanız, herşey imaj olmuş, imajın varsa piyasanda var herşeyin var, yoksa "vay şöyle iyi araba, böyle araba" kimse tınlamıyor...
2002-2003 Polo, 2008 Colt ile aynı fiyata...bana bunu izah edin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 10:41 
Kullanıcı avatarı

Momoracer, piyasada fiyatın nasıl oluştuğunu ve toplumsal algıların bu fiyatın oluşmasında ne derece etkili olduğunu değişik kereler burada tartıştık. Çoğumuz da, kendi çevremizdeki insanlarda mevcut 'o araba alınır mı' psikolojisi ile mücadele ettik, gittik mitsu aldık. Eğer piyasadaki imaj senin için bu kadar önemliyse, burada ne işin var arkadaş, çevrendeki araba işine en uzak adama bile sorsan sana ne alman gerektiğini söyler; hiç araba koltuğuna oturmamış olsa bile, çevresinde en çok gördüğü arabaların bir listesi, zaten ikinci el talep listesini ortaya çıkarır. derdin keyifli bir sürüş imkanını yakalamak değilse, bu kadar sayfa niye debelendik arkadaş biz burada. :evil: neyse, sana kolay gele o vakit...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 12:12 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
momoracer yazdı:
O başlığı daha önce okumuştum, hemen onu söyleyeceğinizi biliyordum zaten...
Ben donanıma bakarım arkadaş, dediğim gibi bana göre en iyi donanımı en hesaplı veren en iyidir...benim fikrim...
Ayrıca Suzuki de Mitsu gibi...al birini vur ötekine ne pazarlama, ne reklam, ne doğru düzgün bayi-servis...
Kaç tane Suzuki görüyorsunuz yollarda...
Aveo ile ilgili başlıkta Vedat ın dediğine yerden göğe katılıyorum, artık insanlar ortalama 2-3 sene de bir değiştiriyor aracı, malzeme felan artık çok da takmıyor kimse, hepsi plastik...yakında komple plastik bir araç bile görürüz yollarda...
Satış sonrası destek ve 2. el piyasasında gidiş sanki daha öne çıkıyor...Bu konuda mağdur etmeyen araç trend oluyor...
Misal VW...Polo-Golf...adamlar km 200 bin olmuş, 2000-2002 1.6 Comfortline Golf e 22.000 TL fiyat çekiyor, kasko değeri 25-26.000 TL hala 10-12 yaşında olmasına rağmen...
Anlıcanız, herşey imaj olmuş, imajın varsa piyasanda var herşeyin var, yoksa "vay şöyle iyi araba, böyle araba" kimse tınlamıyor...
2002-2003 Polo, 2008 Colt ile aynı fiyata...bana bunu izah edin...

Gökhan Hocamın üstteki yorumlarına katılmakla birlikle;
Son cümleye takıldım ben Mehmet kardeş;
"2002-2003 Polo, 2008 Colt ile aynı fiyata...bana bunu izah edin..."

Şimdi bu bağlamda Doğuş Oto ve Temsa karşılaştırmasına girmek gerekir.
Doğuş Oto'nun stratejisi belli. Bu sayede araçları değerli kalıyor. Bunu kabul ediyoruz.
Temsa'dan zaten bizlerde şikayetçiyiz genel olarak, buda kabul.

Fakat konu araçlara gelirse, hemen şu cevabı verebilirim;
Polo'nun 10 lt yaktığını, Colt'un aynı yolu 6,5-7 litre ile aldığını,
Performans, yol tutuş yönünden Polo'yu bırakın, Golf'ün bazı modellerini(1.6) geride bıraktığını belirteyim.

Pazarlama ve satış stratejisi Polo'yu öne çıkarmaktadır. Öyleki, 2004 modelinin klima düğmelerinde aydınlatma olmasa dahi
araçları kıymete bindirmektedir. Öyleki arka hoparlörleri boş olsa bile(2004 Golf-Pasific) yine bu strateji bu araçları kıymete sokmaktadır.

Ama açık konuşayım bizim gibi bilinçli tüketici bunu yiyormu ? Ben yemiyorum.

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 15:47 
Kullanıcı avatarı

Ben de etrafımdakilerin farkında olmuşum, bir arayışa girmişim ve o yüzden burdayım, değil mi?..
Bunları defalarca tartışmış olabilirsiniz, eski tartışılanların tartışılmayacağı gibi bir kural varsa bunu bileyim...
Tamam arkadaşlar...şu vakitten tezi yok, üyeliğimi bitirin, açtığım tüm başlıkları ve mesajları da silin o zaman...
Niye debeleniyoruz değil mi bu kadar sayfadır...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 17:29 
Site Admin
Kullanıcı avatarı

İsim: Erhan
Araç: Lancer 1.8 CVT
Meslek: Kalite Yöneticisi
Kan grubu: BRh+
Mehmet abicim, darılmaca gücenmece yok.
Biz araçlarımıza aşık insanlarız.
Temsa'ya kızmak yerine araçlara laf edersen kaldıramayız :)

Sen bir Colt'una kavuş, sonra Polo ile neden kıyaslanmasını kaldıramadığımızı görürsün ;)
Selamlar, saygılar

Mitsubishi Lancer 1.8 CVT > Fiat Bravo > Alfa Romeo 159 > Opel Vectra 1.9 CDTI > Honda Type-R(EP3) > Ford Mondeo 2.0 TDCi/AT > Audi A4 2.0 TFSI Quattro S-Line/AT > Mitsubishi Lancer 1.8 INTENSE CVT...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Mar 2012 23:19 
Kullanıcı avatarı

Evo34 yazdı:
Mehmet abicim, darılmaca gücenmece yok.
Biz araçlarımıza aşık insanlarız.
Temsa'ya kızmak yerine araçlara laf edersen kaldıramayız :)
Sen bir Colt'una kavuş, sonra Polo ile neden kıyaslanmasını kaldıramadığımızı görürsün ;)
Selamlar, saygılar

Colt bulabilmek için daha ne kadar sabredebilirim bilmiyorum, valla durumum olsa 1-2.000 daha koyabilsem, gidecem pahalı mahalı demiyecem, yapışacam bir tanesine ama işte gelgelelim, bütçe fena kasıyor beni...
Bendeki paraya da nerde hışşş Colt var, anca o denk geliyor, asabım bozulmaya başladı iyice, nerdeyse 1 aydır araçsızım, artık uzatmalardayım, nerdeyse araç olsun da çamurdan olsun deyip sokakta ne görürsem alacam bir tane, 1 aydır 3.5 yaşındaki kızımı dolmuşla, otobüsle getirip götürüyorum kreşe, çocuğu hasta ettik yaaa, market, pazar alışveriş zulüm olmaya başladı... :crazy:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2012 11:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ramazan
Araç: Colt Alacak
Meslek: inş. müh.
Kan grubu: 0+
arkadaşlar ben daha geçen gün 2008 1.4 TSI 140 bg dsg comfortline golf sattım ondan öncede aynı motor ve donanımın 2007 manueli ni de kullandım öncelikle volkswagenin kalite ve işçilik olarak tartışılmaz bir üstünlüğü olduğunu söylemek isterim... tsi tdi motor ve dsg şanzumanın birer şaheser ve deha fsi motorunda bi okadar hayal kırıklığı olduğunuda söylemeden geçemeyeceğim (ki tfsi bu yüzden üretildi) kullanmış biri olarak... ben biraz volkswagenciyimdir aslında benim için araba demek audi demektir ama para malum en büyük sıkıntı o yüzden küçük kardeş volkswagen bana ideal.. poloya gelince polo yeni kasasına kadar volkswagenin sanki çok takmadığı bir model olarak kaldı o yüzden bende yorumlara katılıyorum polo hakkındaki (yeni kasa hariç) zaten colt aramamdaki en büyük etkende şanzumanın getrag oluşu ve mercedes parmağı olmasıdır.. sınıfında bana göre haketmediği yerde olan bir araçtır... sadece polo modeli için fiyat olarak da haksızlığa uğradığıda bence doğrudur... ancak distribitör hakkındaki izlenimim gerçekten çok olumsuz... bence aracı almak kadar aldıktan sonraki servis durumununda önemli olduğuna inan biriyim... küçük bir örnek vereyim... ben konyadayım golfü alırken gökmen otomotiv de expertiz yaptırdım aracı 5 saatte alamadım bu sürenin sonunda bana arabanın en ince detayına kadar açıklama yaptılar ve elime expertiz raporu verdiler... geçen gün bir colt buldum ve smart otomotive götürdüm araca expertiz yaptırmak istiyorum dedim... nası yapıosunuz dedim valla kaportaya bakıos bide motora bakarız dediler ustanın biri el yordamıyla kaportaya baktı bi ustada şöle 2 tur attı o kadar parayı ödedim bırakın exper raporu fatura fiş filan bile vermediler... sonra araçta 15000 tl lik hasar kaydı çıktı.. çekme belgesi çıktı... pert kaydı çıktı... o yüzden ben hala aracı aldıktan sonraki durum hakkında şüpheliyim...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2012 12:48 
Kullanıcı avatarı

Demek istediğim de bu benim...
Araç çok şahane, başka arabaya binmem diyorsunuz, sonra olmadık bir zaman ve yerde öyle bir sıkıntı veriyor, parça - usta derken illallah ediyorsunuz, gözünüzden düşüveriyor, sonra sinirlenip satıyorsunuz, pişman oluyorsunuz bir müddet sonra...
Ramazan Bey hemşerimsiniz, samimi söylüyorum şu an Konya da ikamet ediyor olsam ne marka ne araç olursa olsun, hiç ne piyasasına ne milletin dediğine bakmam, beğendiğim, beklentilerimi karşılayan aracı alırım çünkü parça ve usta konusunda sıkıntı yaşamazsınız...sadece biraz araştırıp tercih edilebilir bir parçacı ve ilgili bir usta bulabilirsiniz...
geçen sene 2007 model 29.000 km de otomatik bir Proton Gen-2 bulmuştum, ilk elden, daha sıfır kokan bir araçtı, hem de 17.350 ye pazarlığı bitirmiştim...milletin lafına baktım, işte parçasıydı, ustasıydı, şöyle olursun böyle olursun dediler, son anda vazgeçtim...nasıl pişmanım anlatamam...
hiç düşünmeyin COLT alın derim, ben de bakıyorum ne zamandır, forumda herkesin bildiği üzere, o sizin baktığınız aracı da ben eklemiştim zaten bulaşılmayacak ilanlara...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Mar 2012 16:06 
Kullanıcı avatarı

Yine bir tartışma daha atıyorum ortaya... :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-o ... 093/detay/

Bunu mu alsam...

Colt'a alternatif olarak sunmadım :sahip: hemen celallenmeyin yine... :lol:

Kesinlikle kıyas etmiyorum, konfor donanım iyi olsa da, A sınıf olmasının şehir içi avantajı uzun yolda malesef yok ve performans yönünden kesmez kimseyi, hele bagaj yok mu...hakkaten yok :LOL:

Hayret ettim hanım beğendi, öyle kolay kolay beğenmezdi de :D Bunu nasıl beğendi anlamadım doğrusu :unknown: ama sırf eşim beğendi diye bile alabilirim, bir de kızım bir ara böyle multimedyalı bir araç görmüştü, çok hoşuna gitmişti, "baba, televizyonlu araba alalım, ben çizgi film seyrederim" diye tutturmuştu...

Ama araç çok hoşuma gitti, minik ve spor, çok çekici geldi, hele içindeki tesisat...mükemmel olmuş, sırf ondan takıldım zaten...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Mar 2012 15:37 
Kullanıcı avatarı

_opeth yazdı:
önden bir kazası var ise ve kazaya göre sinyallere zeval gelmemesine rağmen son makyajdaki sinyallerle neden değişmiş ki?

adam zevkine yapmış aracı ufak kazadan sonra, fotolara dikkat ederseniz o aksesuarların hiçbiri yok kazadan önce...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 129 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye