Zaman: 04 Eki 2025 07:00

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2010 22:35 
Kullanıcı avatarı

umera arakadaşınızın arabası hayırlı olsun umarım allah sizede en kısa zamanda nasip etsin .carisma hakikatten güzel araba hb kasa seçmişsiniz zaten bence carismaya en yakışan kasa hb .bende özellikle hb aradım 4 ay forumlarda dolaştım .pazarları dolaştım sonunda aradığım aracı buldum ki benim aracım elegance arabada yok yok klima bile otomatik şimdilik aldığım fiyat ı düşününce bedava aldım diyorum .ama bence en iyisi biraz fazla verip meraklısından ve de sahibinden almak yoksa piyasada o kadar art niyetli insan varkii

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 15 May 2010 22:49 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
@tulii
Tşk. ediyorum.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2010 13:38 
Carisma Uzmanı

Arkadaşlar bir carisma daha araştırıyoruz.
Km ve boya(tavan hariç) önemli değil. kaza değişen olmasın, döşemeler de deformasyon olmasın kafi.
Avance tercihimiz, comfort ta düşünülebilir.
Gümüş gri tercih nedenidir. hb, sedan farketmez.
Gdi düşünmüyoruz.
Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2010 19:21 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
umera yazdı:
Km ve boya(tavan hariç) önemli değil. kaza değişen olmasın, döşemeler de deformasyon olmasın kafi.
Gdi düşünmüyoruz.
Saygılar.

Benimki pahalı mı gelir?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2010 19:27 
Carisma Uzmanı

Ali bey malesef düşünemiyoruz bile.
Bütçemiz sınırlı. Ufak tefek eksikleri kendi imkanlarımızla gideriyoruz.
Bu bağlamda uygun fiyatlı bir araç bulmamız lazım.
Tşk.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2010 21:39 

Bakalım hayırlısı.
Satmaktan vazgeçtiğim için yine epey bi masraf yapmıştım. + sıfır lastik aldım vs... Şimdi ise yeni ev aldığımız için tekrar satma işi gündeme geldi.
Bu kez sanırım yaz mevsimine girdiğimizden olacak, oldukça çok arayan var. Muhtemelen kısa zamanda gidecek gibi. Eğer giderse yeni evi kredisiz almış olacağım. İstediğim fiyata alan çıkmazsa bizim Kadir ömür boyu bizim Kadir olarak kalacak :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 May 2010 23:34 
Carisma Uzmanı

Gönlüne göre bir müşteri çıkar inş..
hayırlısı. Masraf konusunda eski mesajlarını okudum geçen gün DH.de epey bi şikayetçiymişsin:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 00:12 

umera yazdı:
Gönlüne göre bir müşteri çıkar inş..
hayırlısı. Masraf konusunda eski mesajlarını okudum geçen gün DH.de epey bi şikayetçiymişsin:)

Evet. Ya ben bu dünyadan değilim, ya da bu dünyadakiler arabalarını at arabası olarak görüyor.
Carisma masrafsız diyorlar, atıp tutuyorlar. Sen titizliğinden çok harcıyorsun diyorlar.
Bazılarına katılıyorum, tamam. Ama Carisma masrafsız arabadır diyenlere tahammülüm yok.
Ben daha cam düğmesi sağlam Carisma görmedim. Bende vardı, o da artık yok. İnanın o kadar kibar ve titiz araba kullanırım ki, benimki bile kırıldıysa ve bu düğmenin yenisi 600-700 TL ise, sadece bu bile Carisma' yı ağır masraflı bir araba yapar.
Millet masrafsız araba görmemiş herhal :)
Toyota' ları bu konuda çok tutuyorlar. Bir şahidi de benim.
Çocukluk arkadaşım 2001' de sıfır aldı, geçtiğimiz hafta sattı.
2001-2010 arası hangi araba yağ-su-rutin bakımla yetinir Allah aşkına.
Bizim carisma hiçbişey yapmasa cam düğmesi değişimine gider. O olmadı oksijen sensörü. O olmadı amörtisor kuleleri. O da olmadı rölanti motoru. O da olmadı freni tutmaz öndekine girer...

Hadi benim Carisma' nın frenleri kötü, ben Mustafa982' nin arabasını da kullandım, benimkinin aynısı. Halit Hoca' nınkini kullandım o da aynı. E dün de Burak fren yüzünden ufak bir kaza yaptı.

Nerde bu masrafsız Carisma? Biri bana göstersin?

Ben arabamı seviyorum, çok da iyi bakıyorum. O da bana çok iyi bakıyor. Hiçbir yerde de beni mahcup etmedi. Otobanda istediğim arabayı geçtim, E6' da da istediğim arabayı harcadı. Satmaya kalktık, birçok kii 15-16' ya istedi... Ama bunların hiçbirisi benim sahip olduğum arabanın eksilerini sümen altına sürmez.

Araba masraflı, ha keyifli mi, keyifli.
150-200KM arası o gaz yemesi, yola yapışması bile dünyalara değer, ayrı konu...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 03:50 
Kullanıcı avatarı

ben de yeni carısma alanlardanım.. cam düğmelerini saymazsak lpg ile ilgili sorunum var başlıkların tamamını okudum ama sorunumu çözemedim.. aracım 2 vitese düştüğünde sallama yapıyor lpg de. bujileri değiştirdim geçmedi. bu silkeleeden dolayı sanırım bazen kısa sürede olsa motor arıza lambası yanıyor. lpg ci de bilgisayara soktuk kablolarını değiştir olmazsa bobin ateşleme falan bir sürü şey anlattılar.çok fazla da masraf edebilecek durumda değilim şuan içi yardımlarınızı bekliyorum.uşak şehrindeyim Alpay ustaya uzağim:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 08:52 
Carisma Uzmanı

Benzinde aynı sıkıntı yoksa kesinlikle herhangi bir parça almayın, değiştirmeyin.
Sadece lpg de yapıyorsa kesinlikle lpg ile alakalıdır.
Bujilerin tırnak aralığını 0,7mm ye ayarlattırın.
Bobinden alınmış olan rpm sinyalini takograf çıkışına bağlattırın.(kabin önünde bulunan kablo topluluğu içerisinde mavi bir soket var o)
Son söylediğim lpg ile carisma kullanan herkes için geçerlidir. Ustalar araçları tanımadığından sinyali bobinden alıyorlar.
Bütün kit kataloglarında söylediğim yerden alınması tavsiye ediliyor. En son bobinden alınabileceğini söylüyorlar..
Bu şekilde bobinin lpg vasıtasıyla arızalanması önlenmiş olur.(yeni bilgi,ilk defa paylaşıyorum)
Başka bir lpg ciye hassas ayar yaptırmayı deneyin.Eğer ehil birisini bulabilirseniz enjeksiyon zamanıyla(kitiniz müsade ediyorsa)oynattırıp bir deneyin.Kitin markası, benzinde yakıt tüketimi nasıl vs. detaylı bilgi verirseniz daha sağlıklı bir şeyler söylenebilir.
Hayırlı olsun. Ağzının tadı bozulmadan binersin inş.
Bizim aldığımız carismanın hasta olduğum bir yanıda kit montajı. Bilgilerini bulabilirsem paylaşacağım montaj yapan yeri.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 18:18 
Kullanıcı avatarı

abi ne yapacağımı bilmiyorum...benim biricik yakışıklı carismamı kıyıp satamıyorum...2 tane ciddi müşterisi var.. dün pazardaydım...arabayı inceleyen inceleyene.. 3 kişilik ekip geldi uzaktan izliyorum...içimden ulan çay içmeye paranız yok arabaya bakıyonuz...yaklaştım yanlarına evet abi dedim bakıyoh dedi...bakın dedim adam kaç para dedi 15000... tamam dedi alıyoh 12 peşin gerisi ay sonunda verip satışını ozaman yaparık... çok enteresan komik bi abiydi...ben şaşırdım...abi dedim içimden çay içmeye paranız yok araba bakıyolar dedim...adam gülüyor... la oğlum sen bizim gılığımıza bahma...biz bele gezerik ama abu pazarda yalandan gezenlerden deelik...senin arabayi abu yegenim çok begendi onun hatırına alak dedim..neyse sök yazıları mazıları çek arabayı yarın gel dükkana dedi..tamam dedik...neyse çıktım pazardan...abi akşam beni bi sıkıntı bastı satiyimmi satmiyimmi?????

sat satma derken uyku tutmadı...inşallah adam cayarda satmam dedim...adam sabah aradı gel seni bekliyom dedi..geliyom abi dedim...adamın dükkanına gittim adam fabrikaların hurda pilastik demir alım satımını yapıyormuş..adam hoşgeldin falan hadi gidek senin para işini halledek dedi...bindi arabaya biraz gittik çektim sağa..cengiz abi dedim bişe dicem ama kızmican de bakalım dedi abi ben satmaktan vazgeçtim dedim...abi düşündümde ben bu arabayı satarsam yarın aynı güzellikte temizlikte bu araba gibisini bulamam dedim...bu arabayı seviyorum bunu satmama kararı aldım...valla yeğen sen bilirsin dedi
araba senin ben gızmam dedi gel ozaman bi çayımızı iç gittik çayımızı içtik sohbetimizi yaptık helalleştik
ayrıldık...tanışmiş olduk...
sonra mahalleye geldim arkadaşın dükkanında oturuyorum şu satırları yazarken adamın biri aradı selamun aleyküm aleykümselam..dün pazarda benim arabayı görmüş dıştan incelemiş numaramı almış..
kardeşim ben bi araba bakıyorum senin araban çok hoşuma gitti sen bu arabayı en son kaça bırakırsın..
vallaha dayi dedim bugün bi abi 15000 lira verdi 12 peşin 3 ü bir ay sonra..vermedim dedi...ben dedi 14 peşin veriyorum yarın hemen satışını hallediyoruz...tamamsa bana dön dedi...tamam dayı yarın ola hayrola dedim...ne yapacağımı bilmiyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 19:50 
Carisma Uzmanı

@turgay
Maşaallah millet arabayı satarken genelde vereyımde kurtulayım diyor.
Sen ise kabus görüyorsun. Her işte bir hayır vardır deriz hep.
Senin bu işinde de bir hayır illa ki vardır.Adam sana kızabilirdi madem satmayacaksın niye pazara çektin diye.
Hep diyorum araba temiz olsun istersen markasız olsun illa ki müşteri çıkıyor.
Her pazar senin için macera gibi bişey oluyor:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 21:18 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
@turgay
Sizin için hayırlısı ne ise öyle olur inşallah.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 May 2010 23:20 

Ondan sonra Ali arabaya çok istiyor derler.
Turgay Bey' in 99 GDI 15.000' e kapış gidiyor, e ben tabi ki pazarlıksız 17.250 isterim :D
Zaten 15gün içinde satıldı satıldı, satılmadı ev için açıkta kalan parayı kredi çekeceğim.
Kredi kullanmadan şu ev işini halletsek dedik, ama olmayacak sanırım.

Bugün Yıldızlar' daydım yine. Komple boya için bi danışayım dedim. Oldu ki satmadım, içeriyi komple deri döşetip dışarıyı da tavan hariç boyatacağım. Aldım alalı deri döşetmek aklımda, 7-8 Bin TL harcadık, hala arabanın döşemeler dökülüyor :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2010 00:30 
Kullanıcı avatarı

system43 yazdı:
ben de yeni carısma alanlardanım.. cam düğmelerini saymazsak lpg ile ilgili sorunum var başlıkların tamamını okudum ama sorunumu çözemedim.. aracım 2 vitese düştüğünde sallama yapıyor lpg de. bujileri değiştirdim geçmedi. bu silkeleeden dolayı sanırım bazen kısa sürede olsa motor arıza lambası yanıyor. lpg ci de bilgisayara soktuk kablolarını değiştir olmazsa bobin ateşleme falan bir sürü şey anlattılar.çok fazla da masraf edebilecek durumda değilim şuan içi yardımlarınızı bekliyorum.uşak şehrindeyim Alpay ustaya uzağim:)

yaşadığınız problemi birebir yaşadım ve 1 ay önce hallettim. hem de kafayı yedirtecek duruma gelmişti. ona gidiorm lpg değişecek buna gidiorm bu arabanın motor bitik... sorun gayet basit. iki adet buji kablosu ile iki adet ateşleme bobini maşonu(bujiye geçen kısım) ve4 adet bosh marka buji (Akerimoğlu deha önce bujilerin resimlerini yayınlamıştı) alıyorsunuz. aracınızda bırakın tekleme en ufak bir yığılma dahi kalmıyor. ben aldığımda bana bu aracı yüksek devirli kullancan yoksa böle tekleme yapar die bi hikaye anlattılar.(sanırsın kamyon kullanıyoruz :) ) benimde bilgisizliğimden hikayeyi yemem söz konusuydu. şimdi ise 2. viteste 1000 devire dahi düşse bastığım anda topluyor. 1 ay önce 1. vitese atmazsan tekliyor tekliYor stop ediyordu. bir de şu an benzinde yapmıyor olabiilir ama emin olun 1 ay sürmez o da başlar. hiç başkabir yerine dokundurtmayın. sonra bir de lpg ayarı için usta usta gezmeyin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2010 00:35 
Kullanıcı avatarı

bu arada çok bir masraf yapmanıza gerek yok. ben çok uğraştım 200 250 gibi bi masrafla bitecekti bu işlem. tosya da sağlam bi avrupa ustasına uğradım sağolsun parça getirtmesne kadar ilgilendi ve geldiğinde beni aradı. borcum dedim? 120 lira. sağlam bi avrupacı bulabilirseniz (lpg merkezi ya da servis değil hertürden avrupa araca bakan bir usta) onların ist da ank da tedarikçileri de oluyor. inş hallolur.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2010 10:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
umera yazdı:
Gdi düşünmüyoruz.
Saygılar.

http://www.araba.com/2877934/Mitsubishi ... 0GLX%2016V

arac benim bir inceleyin derim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2010 11:59 
Kullanıcı avatarı

umera yazdı:
@turgay
Maşaallah millet arabayı satarken genelde vereyımde kurtulayım diyor.
Sen ise kabus görüyorsun. Her işte bir hayır vardır deriz hep.
Senin bu işinde de bir hayır illa ki vardır.Adam sana kızabilirdi madem satmayacaksın niye pazara çektin diye.
Hep diyorum araba temiz olsun istersen markasız olsun illa ki müşteri çıkıyor.
Her pazar senin için macera gibi bişey oluyor:)

akerimoglu yazdı:
Ondan sonra Ali arabaya çok istiyor derler.
Turgay Bey' in 99 GDI 15.000' e kapış gidiyor, e ben tabi ki pazarlıksız 17.250 isterim :D
Zaten 15gün içinde satıldı satıldı, satılmadı ev için açıkta kalan parayı kredi çekeceğim.
Kredi kullanmadan şu ev işini halletsek dedik, ama olmayacak sanırım.

Bugün Yıldızlar' daydım yine. Komple boya için bi danışayım dedim. Oldu ki satmadım, içeriyi komple deri döşetip dışarıyı da tavan hariç boyatacağım. Aldım alalı deri döşetmek aklımda, 7-8 Bin TL harcadık, hala arabanın döşemeler dökülüyor :D
mustafa982 yazdı:
@turgay
Sizin için hayırlısı ne ise öyle olur inşallah.

evet arkadaşlar bu iştede bi hayır vardır inşallah dediğiniz gibi...çoğu kimse satıp kurtulmak istiyor arabasından doğrudur ama benim araba piyasadaki gdi lerden çok farklı... pazara arasıra carisma geliyor 12 13 yazıyorlar ama arabaya bakan bile olmuyor...umera abinin dediği gibi yeterki araban temiz orjinal göz alıcı olsun illaki alıcısını bulursun...beni arayan adam 13 liraya başka bi carisma bakmış galeriden ama içine sinmemiş bana 14 teklif ediyor...neyapsam acaba ali kardeş gibi 17.500 tl mi yazsam... yaz sezonu açıldı millet temiz uzun yol arabası arıyor...açık artırmaya çıkarıcam bu hafta 15 veriyorlar yokmu artıran :D şaka bi tarafa arabayla aramda duygusal bi bağ oluştu...2 3 binlira kar edicem diye satmak arabaya ihanet olur...daha iyisini temizini sevebileceğimi bulana kadar dursun şimdilik...onunla gideceğim çok yol var...
ali kardeşim senin gibi uzman bi arkadaş arabadan nasıl böyle sıkıntı çeker anlamadım...karpuzun keleği sanamı denk geldi... :D ???birde arabayı komple boyatcam diyosun...ben şahsen komple boyaya karşıyım...sonra pişman olursun...hiçbir boyacı hassas bölgelere fabrikanın attığı boyayı atamıyor...
boyanacak yerleri boyat sadece bence...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2010 16:09 

Açıkçası,
Arabayı aldıktan sonra 1 lira harcamadan da bugüne gelirdi. Biraz titizim sanırım. Ondan dolayı çok para yedi bizim Kadir :)

Komple boya değil, tavan hariç boyatırım.
Zaten birkaç parça boyası var.
Tutar renk uyumsuz olur, canımı sıkar.
Arabada değişen ve tavanda boya olmadıktan sonra, gerisi hikaye...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 18 May 2010 22:55 
Kullanıcı avatarı

ozaman senin paran bol galiba ali kardeş...benim 1 lira bile extradan masraf edecek halim yok şu an... araba şöyle iç döşemeye uygun güzel bi paspas istiyor...ön camada filim lazım...aklıma gelmişken bu cam çıtalarını kromaj çıtalarla kaplicamda carismaların kromaj çıtalarını nasıl nerden buluruz bilen yaptıran varsa bizede söylesin...

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye