Zaman: 04 Eki 2025 12:38

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 22:53 
Kullanıcı avatarı

İsim: Levent
Araç: mitsubishi colt
Meslek: memur
Kan grubu: brh+
sorunlarının düzeldiğine çok sevindim bu dediğin işlemleri bende yaptırsam çok iyi olacak çorludaki bosch car da sadece enjektör temizliği için 280 tl istediler bu rakam bence yüksek benimde arıza ışığım bazen yanıyo bazen kendiğinden sönüyo artık kafaya takmamaya uğraşıyorum aracım gidişatında yakıtında sıkıntım yok tek sıkıntı ara sıra yanan arıza lambası

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 13 Tem 2012 23:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
leven19 yazdı:
sorunlarının düzeldiğine çok sevindim bu dediğin işlemleri bende yaptırsam çok iyi olacak çorludaki bosch car da sadece enjektör temizliği için 280 tl istediler bu rakam bence yüksek benimde arıza ışığım bazen yanıyo bazen kendiğinden sönüyo artık kafaya takmamaya uğraşıyorum aracım gidişatında yakıtında sıkıntım yok tek sıkıntı ara sıra yanan arıza lambası

Tamirciyle aramız gayet iyi, o yüzden ucuz yaptı. Normalde yaklaşık 350 civarında tutuyormuş.
Benim arıza ışığı da çoğu zaman yanmakla beraber bazen 20-30 saniyeliğine sönüyordu.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2012 01:31 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ferhat
Araç: Carisma 1.8 16V GDI 1999
Meslek: paleontolog :-)
Kan grubu: 0Rh+
EGR iptali uzun vadede iyi degil GDI araclar icin, ben daha once yapmistim, ancak kalkislarda araci rahatlatsa da daha sonra aracinizda farkli problemlere yola acacaktir, ornegin fanin surekli devereye girmesi, yakit tasarrufunun saglanamayasi ve cevereye zehirli gaz saliniminin artmasi gibi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2012 01:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergün İlker
Araç: 1.8 GDI
Meslek: Memur
Kan grubu: 0rh+
vural2005 yazdı:
Arkadaşlar , benim aracın sorunlarını hatırlıyorsunuzdur belki.
Dün itibariyle sorunlarımı halletmiş bulunmaktayım. Kolları sıvadık ve Tamirciyle beraber birlikte hallettik. Aracın enjektörlerini söküp ultrasonik temizleme yaptırdım. Egr yi iptal ettirdim . Enjektörlere giden kabloları elden geçirdik ve yeniledik. Bu 3 işlem sonrasında araç süper oldu. Gdi nin tadını şimdi aldım diyebilirim. Araba roket gibi oldu maşaallah. İnşaallah böyle devam eder ve sıkıntı çıkmaz. Arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle sorunları ve yapılan işlemleri buraya yazıyorum.

Aracımdaki sorunlar:
1. Performans kaybı
2. Kalkışlarda titreme ve zor kalkış
3. Yokuşlarda devir kaybı ve çekiş düşüklüğü
4. Aşırı yakıt tüketimi (şehirlerarası 9-10 lt/100 km benzin, şehiriçi hesaplamadım-hesaplamak istemiyordum)
5. Sarsıntılı ve gürültülü çalışma (Traktörden daha fazla ses çıkarıyordu)
6. Çok kötü egzoz kokusu (çiğ benzin kokusu)
7. Motor arıza ışığı ( a- Yakıt enjektörü hatası b- yakıt basınç hatası)
8. moral bozukluğu :) (herhalde en kötüsü bu)

Yapılan işlemler:
1. Enjektör testi
2. Ultrasonik enjektör temizliği
3. Egr iptali
4. Eknjektörlere giden kabloların elden geçirilmesi

Tüm bu işlemleri işçilik dahil 260 tl'ye yaptırdım. Enjektörleri sökmeden önce boğaz kelebeği , hava filtresi vb kolay olan yerleri ben söktüm gerisini tamirci arkadaş halletti. Normalde enjektörleri söküp getirince temizliyorlar , önlar sökmüyorlardı ama benim için arkadaş sökme işlemini de kendi yaptı. Bundan birkaç ay önce Gaziantepteki Bosch car service' e enjektörleri temizleyip temizlemediklerini sorduğumda , temizlemediklerini söylediler. Sorunları halletmemde emeği geçen ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür eder herkese kazasız sürüşler dilerim. (Enjektörleri temizlemeden önce Bahattin Hocam'ın dediği gibi avometre ile ölçtüm hepsi aynı değerleri gösteriyordu. Kendisine de özel olaak teşekkür ediyorum).

Son olarak bir de egzozu değiştirceğim inşaallah

Edit: sorunları ve yapılan işlemleri ayrıntılı olarak yazdım

Üstadım benim aracımda da daha önce yazdığım gibi eksozdan çiğ benzin kokusu geliyor ve normalden fazla yakıt tüketimi var ama en büyük sıkıntım sizinde yazmış olduğunuz gibi moral bozukluğu, sanırım en kısa sürede yapmam gereken enjektörleri temizletmek olmalı yanlız sormak istediğim (maalesef yeni yeni burası sayesinde arabalar hakkında bilgi sahibi olmamadan ötürü)ultasonik temizleme nedir,normal enjektör temizleme işleminden farklı bir uygulamamıdır .Ayrıca verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür eder saygılar sunarım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 14 Tem 2012 09:56 
Kullanıcı avatarı

Ulrasonik temizleme , enjektörlere farklı bir müdahalede bulunmadan ultrasonik ses dalgalarıyla enjektörlere zarar vermeden temizlenmesi diye biliyorum. Kuyumcular altınları bu yöntemle temizlediklerinde altınlar çok güzel temizlenmekle beraber miktarında azalma olmuyormuş. Aynı şey enjektörler için de geçerli. Aşındırmadan çok güzel temizliyor.
Bu arada egzozdan hala koku geliyormuş bu sabah farkettim. Egr iptalinden olabilir

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 16 Tem 2012 22:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: hamza
Araç: mitsubişhi carizma 1999
Meslek: serbest
Kan grubu: abrh
arkadaşlar selam benim bir çarizmam var 1999 gl modeli sag camın üzerine doru olan cıta düştü nerede bulabilirim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 17 Tem 2012 11:33 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
kartalczc yazdı:
arkadaşlar selam benim bir çarizmam var 1999 gl modeli sag camın üzerine doru olan cıta düştü nerede bulabilirim

Kendinize tanıtın bölümünde kendinizi tanıtırsanız daha fazla yardım alabilirsiniz.Ankara'da yaşıyorsanız hurdacılardan bulabilirsiniz.Tanıdığım bir hurdacıda vardır diye tahmin ediyorum kartı arabada akşam yazarım size tlf ararsınız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2012 12:48 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar , Öncelikle ramazan ayı hepimize ve tüm islam alemine hayırlı olsun inşaallah.
Birkaç sorum olacaktı sizlere:
1. Enjektör temizliği sonrası egzozu da değiştirdim . Benim katalitik bitmiş. Egzozun içine dolmuş. Katalitiği boşalttık tamamen ve egzozu da değiştirdik. Enjektör temizliği sonrası aracın sesi epey bi düzelmişti. Şimdi tekrar sesli çalışmaya başladı fakat performansta bir kayıp yok. Sesli çalışmasından kastım hem motorun sesli çalışması hem de motor hafif zorlandığında tabiri caizse böğürmesi . internette araştırdığım kadarıyla bu böğürme niteliğindeki ses ya egzozdan ya motor kulağından ya da yağ karter muhafazasının çıkış manifolduna değmesinden oluyormuş. Egzozcu egzozu değiştirirken kontrol etti, ses egzozdan ya da karter muhafazasından değil dedi. Acaba motor kulağında bir sıkıntı varsa aracın böğürmesine sebeb olacak kadar ses çıkartır mı? Ve ya bu ses nereden gelebilir?
2. Yine enjektör temizliği ve egr iptali sonrası arıza ışığı tamamen söndü ama rölatide yanmaya başladı. hafif gaza basınca sönüyor. Neden olabilir acaba? (her arıza tespitine 20 tl alıyor tamirci, her bağlamaya yani)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2012 12:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
BİR ARKADAŞIN ARACINDA DA SES PROBLEMİ VARDI ROLANTİDE BİLE AŞIRI BİR MOTOR SESİ VE SİLKELEME VARDI ARAÇ SET. KONTROL ETTİRİDİĞİMİZDE MOTOR KULAĞININ NEDEN OLDUĞUNU BULDUK DEĞİŞTİRİNCE DÜZELMİŞTİ.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2012 12:57 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar benim aracın boğaz kelebeğini yaklaşık 3-4 ayda bir dıştan balatatemizleme spreyi ile silerek temizliyoruz. bu sıklık normal mi. yada daha kalıcı bir çözüme ulaşabilen var mı? başka araçlarda da bu problem var mı?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2012 21:02 
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
BİR ARKADAŞIN ARACINDA DA SES PROBLEMİ VARDI ROLANTİDE BİLE AŞIRI BİR MOTOR SESİ VE SİLKELEME VARDI ARAÇ SET. KONTROL ETTİRİDİĞİMİZDE MOTOR KULAĞININ NEDEN OLDUĞUNU BULDUK DEĞİŞTİRİNCE DÜZELMİŞTİ.

Cevabın için teşekkürler.
Peki bu motor kulağını bulmak zor mudur? Ya da başka araçlarınki uydurulabilir mi? Pahalı mıdır? Bugün bir sitede gördüm ,yalnızca ön motor kulağı 170 tl idi!
Şimdiden teşekküürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2012 21:04 
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
arkadaşlar benim aracın boğaz kelebeğini yaklaşık 3-4 ayda bir dıştan balatatemizleme spreyi ile silerek temizliyoruz. bu sıklık normal mi. yada daha kalıcı bir çözüme ulaşabilen var mı? başka araçlarda da bu problem var mı?

Yanlış hatırlamıyorsam bizim carismaların boğaz kelebeğini sprey sıkarak temizlemek rölanti motoruna zarar veriyordu.
Söküp, elle temizleyip tekrar monte etmek en sağlıklısı diye hatırlıyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 22 Tem 2012 23:15 
Kullanıcı avatarı

başka araçların ki uyar mı onu bilmiyorum ama oto ekopar bülent bey ile bir görüşün 05324963085 sağolsun çok yardımsever birisi ücret konusunda da kanaatkardır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2012 12:39 
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
başka araçların ki uyar mı onu bilmiyorum ama oto ekopar bülent bey ile bir görüşün 05324963085 sağolsun çok yardımsever birisi ücret konusunda da kanaatkardır.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Dün bülent beyi aradım ve benim araca triger seti satın aldım. Sağolsun baya bir ilgilendi. gerçekten de yardımsever birisi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 24 Tem 2012 21:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: Tahsin Erbaş
Araç: şu anda tabanway
Meslek: Öğretmen
arkadaşlar hepinize hayırlı ramazanlar...

carisma için frenlerinin iyi tutmadığı -panik fren mesafesinin uzun olduğuyla- ile ilgili duyumlar aldım.

siz kullanıcılar nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?

saygılar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2012 13:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
John McClane yazdı:

carisma için frenlerinin iyi tutmadığı -panik fren mesafesinin uzun olduğuyla- ile ilgili duyumlar aldım.

saygılar...

fren mesafesi disk balata tekerlerin durumuna göre değişiyor bunların hepsi olması gereken şekilde olursa bence fren mesafesi makul

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2012 10:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
John McClane yazdı:

saygılar...

iki kez başıma benzer olaylar geldi bu konuda.düşük süratlerde önümdeki araçların beklediğimden erken fren yapması neticesinde bende frene hızlı ve sert bastım. ikisindede ABS devreye girdi ve önümdeki araçlara çarpmamam gerkirken araba kendini resmen saldı.Allahtan mesafe durmak için yeterli ve sürat düşüktü.Bu olaylardan sonra benim araca ve frenlere güvenim azaldı, süratli iken ani fren gerektirecek pozisyonlara girmemeye çalşıyorum.Hatta bu aralar otobanda süratli iken acil fren denemesi yapmayı düşünüyorum.Eğer yine aracı bırakırsa ABS yi iptal ettirmeyi düşünüyorum. Konuyu fazla abartmak istemiyorum ama bu araçların önden kazalılarının nedenlerinin bu frenler olduğunu düşünüyorum. sürüş zevkinin ve konforunun yüksek olmasından dolayı tabiri caizse gaza gelen söförün dikkatsizliğinin yanında ABS aracı bu kadar bırakıyorsa sonuç kaçınılmaz oluyor malesef. Ama hakkınıda yemiyelim frenler öyle çok kötü veya başarısız değerlendirilecek kategoride değil. Daha önce kullanılan bazı araçlarla karşılaştırldığında biraz zayıf görünüyor gözünüze.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 Tem 2012 01:48 
Kullanıcı avatarı

Resim
Arkadaşlar herkese kolay gelsin.
Benim araçta yukarıdaki resimde işaretlediğim 1 ve 2 numaralı parçalar lazım. Burada bulmam neredeyse imkansız . Acaba bunları bulabileceğim bir yer var mı? Ya da uydurulabilir mi?
1. Hava filtre kutusu (kazanı)
2. Havayı ön taraftan alıp hava filtre kutusuna ileten ve ağız kısmı yassı olan hortum şeklindeki parça (adını bilemiyorum). Bu parçaya çok benzeyen bir parça var renault broadway'de gördüm. Tahminimce uydurulabilir fakat 1 nolu parça biraz zor. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 29 Tem 2012 16:02 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
1 nolu bende var az hasarlı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2012 09:09 
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar benim aracın ses problemi inşaallah halloldu. Motor kulaklarındanmış

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 208, 209, 210, 211, 212, 213, 214 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye