Zaman: 16 Eki 2025 15:18

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Seneler Sonra...
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2012 23:26 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ercan
Araç: 2015 Attrage CVT Plus
Meslek: Yazılım
Arkadaşlar merak ediyorum da şöyle bir 7-8 sene sonra araçlarımızın durumu nasıl olacak? Mesela benim hep düşüncemde şu var, başta nasıl giderse öyle devam eder. aracı sıfır almışım ve tabiri caizse tertemiz bakıyorum.FK1000 ile en kötü şartta 3 ayda bir wax atıyorum. içini sürekli temizliyorum ( zaten eşim ve ben oluyorum arka koltuğa oturan bile olmuyor ayrıca arka koltuğa THY den kalma bir incecik battaniye vardı onu serdim duruyor. ) Aracımı kendim yıkıyorum hortumla turtlewax şampuanla ve pamuklu eldivenle hiç fırça değdirmiyorum. Motor ve kaputun altını 2-3 ayda bir nemli bez ile siliyorum, kaputta daha su damla izi bile yok, motorda da elimin girdiği yerleri tertemiz yapıyorum ama tabii bazı kısımlar hafif pis vs vs.

sonuç olarak aracımı alalı 1 sene olmak üzere..diyorum ki 1 seneyi böyle geçirdiysem 3 de böyle geçer 5te? ama mesela bakıyorum piyasadaki 5-6 yada 8 yıllık araçlara genelde güneş solukları ( özellikle benim araç gibi kırmızı renk siyah,bordo,lacivert renkler ), hemen hemen sökülmemiş yeri kalmamış hatta uydurma vidalarla tekrar tutturulmuş, motoru pislikten görünmüyor, içinin döşemeleri yıpranmış, konsol çizikler içinde. ben böyle olmasını hiç istemem mesela

sizce seneler sonrada aracım böyle ilk günkü gibi kalırmı yoksa zamanla böyle olması kaçınılmaz mı?

Başa Dön
 Mesaj Başlığı: Re: Seneler Sonra...
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2012 23:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ahmet Emin
Araç: 2014 Astra 1.6 Cdti Sport
Meslek: Öğrenci
Kan grubu: Arh+
Ercan hocam aracına sevgin bu denli sürdüğü sürece uzun yıllar ilk günkü rengini temizliğini korur. Ancak kimi insanlar arabaya (afedersiniz) eşek gibi biniyor ya da ilk aldığı andaki önemi göstermiyor bir süre sonra ortaya böyle manzaralar çıkıyor. Bir de şöyle bir etken var trafikte araçların başlarına bir şey gelme olasılığı ne yazıkki çok yüksek ee tabi birşey olduğundu onu tamir ettiriyoruz ve kalifiye usta pek fazla olmadığından tam oturmayan kaporta yanlış işlem yapılmış parçalar ortaya çıkıyor. Allah sevgini daim eylesin Ercan Abi'm ben eminim 10 yıl sende kalsın o araba ilk günkü gibi olacağına ...

Ye yağlıyı iç suyu, donarsa donsun
Ye tatlıyı içme suyu, yakarsa yaksın
Al arabayı doldur depoyu, yakarsa yaksın..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2012 23:56 
Kullanıcı avatarı

Aes08 yazdı:
Ercan hocam aracına sevgin bu denli sürdüğü sürece uzun yıllar ilk günkü rengini temizliğini korur. Ancak kimi insanlar arabaya (afedersiniz) eşek gibi biniyor ya da ilk aldığı andaki önemi göstermiyor bir süre sonra ortaya böyle manzaralar çıkıyor. Bir de şöyle bir etken var trafikte araçların başlarına bir şey gelme olasılığı ne yazıkki çok yüksek ee tabi birşey olduğundu onu tamir ettiriyoruz ve kalifiye usta pek fazla olmadığından tam oturmayan kaporta yanlış işlem yapılmış parçalar ortaya çıkıyor. Allah sevgini daim eylesin Ercan Abi'm ben eminim 10 yıl sende kalsın o araba ilk günkü gibi olacağına ...

Ahmet'im öncelikle Allah kısa zamanda inşallah sanada bir araç nasip eder. Bazen kendime kızıyorum öyle binende biniyor işte bende. ben eziyet çekiyorum kendim yıkıyorum 1 yıkmam enaz 3 saat sürüyor, bütün akrablarım ve arkadaşlarım nasıl özendiğimi bilir ve kapıyı yavaş binerken inerken dikkat eder kapıyı yavaş açar yandaki araca çarpmamaya çalışır. tekere taş girse ses yapsa sağa çekerim taşı sökerim vs vs :)
ama mesela kayınpederim de tam tersine 98 model nissan primerası var ( bence çok güzel bir araç ) ama ne boyası kaldı ne içi ne dışı vites bile 1 de iken sağa sola oynuyo abs ışığı yanıyor benzin yok bagaj leş içinde araba 2-3 ayda bir su görür. oda biniyor işte bende....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 00:06 
Kullanıcı avatarı

Sen gene de öyle sakın binme abi içler acısı satacağın adamın hakkına bile girmiş olursun. Bizim burada yer sıkıntısı var yoksa bende aynı senin gibi yıkıyorum arabayı 3 saate anca bitiyor yok orası kaldı şurayı yapmadım derken akşam oluyor deşarj oluyorsun :) Geçen gün yengem sen bu arabaya bu kadar özeniyorsun kendi araban olsa bindirmezsin bile dedi :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 00:09 
Kullanıcı avatarı

Aes08 yazdı:
Sen gene de öyle sakın binme abi içler acısı satacağın adamın hakkına bile girmiş olursun. Bizim burada yer sıkıntısı var yoksa bende aynı senin gibi yıkıyorum arabayı 3 saate anca bitiyor yok orası kaldı şurayı yapmadım derken akşam oluyor deşarj oluyorsun :) Geçen gün yengem sen bu arabaya bu kadar özeniyorsun kendi araban olsa bindirmezsin bile dedi :)

bende de müsait alan yokki kaldırımın kenarına çekiyorum binanın 3. katından yan taraftan 50mt hortum salıyorum ucunda tabanca var. onu toplaması arabayı yıkamaktan zor geliyor zaten çünkü hortumun içi su dolu heryer su oluyor :D
Ben çoğu zaman altına bile elimden geldiğince su tutuyorum :D
Bizimkiler alıştı artık bişey demiyor önceleri kafayı yedi bu diyorlardı apartmandakiler bile yine çıktı yıkamaya hiç üşümüyor musun yada bu sıcakta ne işin var diyorlardı alıştılar :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 00:12 
Kullanıcı avatarı

ercan_wrc yazdı:
Aes08 yazdı:

bende de müsait alan yokki kaldırımın kenarına çekiyorum binanın 3. katından yan taraftan 50mt hortum salıyorum ucunda tabanca var. onu toplaması arabayı yıkamaktan zor geliyor zaten çünkü hortumun içi su dolu heryer su oluyor :D
Ben çoğu zaman altına bile elimden geldiğince su tutuyorum :D
Bizimkiler alıştı artık bişey demiyor önceleri kafayı yedi bu diyorlardı apartmandakiler bile yine çıktı yıkamaya hiç üşümüyor musun yada bu sıcakta ne işin var diyorlardı alıştılar :D

Nasıl yani sizin orada yasak değil mi abi ? öyle bana da çok diyorlar teyzeler gel bir gün de benim camlarımı sil diyen bile var :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 00:16 
Kullanıcı avatarı

valla yasak falan bilmiyorum ben hep yıkıyorum şikayet eden olmadı olursa zaten benden çekeceği olur :D

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 01:06 
Kullanıcı avatarı

İsim: Baycan
Araç: Colt 2012 Elegance MT
Meslek: Özel
Ercan kardeşim ,
Seni çok iyi anlıyorum çünkü bende coltuma çok özeniyorum.
Hobi yıkama yerlerinde ter içinde araba yıkamalar.
sonax şampuanlar,klima dezanfektanları.lastık parlatıcılar vs vs.
Ama unutma sonuçta o bir makine,zamanı gelince ıskartaya cıkacak
tabi satmazsın belkı durur evin onunde bilemem.
yıllar sonra bizim arabalar yine ısıl ısıl olacak belki satıp
lancer a yada mırage a geçeriz..
Can çıkar ama huy çıkmaz.ben çarşamba yıkayacam arabayı hobi yerınde gelirsen yıkama+buluşma yaparız.
:fan:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 01:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mehmet
Araç: 2004 Accord+2016 Space Star CVT
Meslek: Kötü Adam
Kan grubu: A Rh
maşallah diyelim ercan_wrc .
senin ortamın müsait olmasada şartları yaratıyorsun.
arabama temiz binince bende bir başka keyif alıyorum o gün kullanırken.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 09:27 
Kullanıcı avatarı

mhmt_trn yazdı:
maşallah diyelim ercan_wrc .
senin ortamın müsait olmasada şartları yaratıyorsun.
arabama temiz binince bende bir başka keyif alıyorum o gün kullanırken.

aynen hocam :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 10 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak: