Zaman: 04 Eki 2025 11:13

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2012 15:45 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
_opeth yazdı:
geçmiş olsun :)

Teşekkürler. Allah razı olsun. Araç resmen böğürüyordu. Motor kulaklarından olduğunu Hiç tahmin etmiyordum

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2012 20:43 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
selam arkadaşlar
benim araçtaki performans düşüklüğü için alpay ustaya gitttim oksijen sensörü arızalı dedi değiştirdik.Alpay ustaya göre araçta hiç bir sorun yok.
fakat sorunum ortadan kalkmış değil . sizden ricam 1.6 carisma için en iyi çok iyi gidiyor dediğiniz lpg beyin markası şimdiden teşekkürler. (lpg beyninden veya enjektöründen şüpheleniyorum hoş lpgcide hiç bir sorun yok diyor)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 30 Tem 2012 21:38 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ergin
Araç: Mitsubishi
Meslek: Oto Teknik
Kan grubu: B+
selam arkadaşlar nasılsınız varmı yardımcı olacagımız bişey

Japon Kore Araç Tamirinde Tek Adres

http://www.uzmanjapon.net/
Resim

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 01:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
Ufuk bey lpg deki sorun verim düşüklüğü çekişten kayıpsa bende Atiker var azda olsa hissedilir miktarda kayıp var, ben bunu normal karşılıyorum.muhtemelen oksijen sensörünüzde arızalı değildi. hiç kaybım süper gidiyorum aynı benzin gibi diyenlerede benim şahsi fikrim çok inanasım gelmiyor. aracı ben kullanmadığım için. Lpg montajı yapan yerler tam sizin istediğiniz gibi en az benzin performasında ayar yaparlar ancak o aracında az yakacağına benim kanaatim yok. O yüzden aracınızda olmayan sorunlarla uğraşmayın bence, beklentiyi düşük tutup lpg yi ne amaçla istediğinize karar verin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 08:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
drezin yazdı:
Ufuk bey lpg deki sorun verim düşüklüğü çekişten kayıpsa bende Atiker var azda olsa hissedilir miktarda kayıp var, ben bunu normal karşılıyorum.muhtemelen oksijen sensörünüzde arızalı değildi. hiç kaybım süper gidiyorum aynı benzin gibi diyenlerede benim şahsi fikrim çok inanasım gelmiyor. aracı ben kullanmadığım için. Lpg montajı yapan yerler tam sizin istediğiniz gibi en az benzin performasında ayar yaparlar ancak o aracında az yakacağına benim kanaatim yok. O yüzden aracınızda olmayan sorunlarla uğraşmayın bence, beklentiyi düşük tutup lpg yi ne amaçla istediğinize karar verin.

güzel bir yaklaşım :):):)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 31 Tem 2012 09:47 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
drezin yazdı:

LPG' de muhakkak performans düşüşü olur. Fakat bu düşüşü sizin düz yolda hissetmeniz çok zordur. Yokuşlarda ise çekiş düşüşünü çok bariz hissedersiniz...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 01 Ağu 2012 19:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
arkadaşlar , aracımda neredeyse sıkıntı kalmadı gibi. şu anlık iki sorunum var.
1. rölanti dalgalanması: kırmızı ışıkta durunca veya rölantide 900 ile 1100-1200 devir arası gidip geliyor. Her gören, araç arızalı diyor. Çok sinir bozucu bir durum. Rölanti programlamayı 5-6 defa denedim. Birkaç defa akü kutup başını söküp bekleyerek, birkaç defa direk 10 dk çalıştırarak denedim, birkaç defa da tüm elektrikli aksamları çalıştırarak denedim ama sanki olmadı gibi. Araç yeni kasa, orijinal teyp yok.
2. Tam emin değilim ama sanki araç çok yakıyor gibi . Geçen gün 30-40 km şehiriçi 430-440 km uzun yol toplam 470 km yol yaptık. 31,2 lt harcadık. (4,310 x 31,2 lt = 135 tl). yaklaşık 6,6 lt/100 km oluyor. Yaklaşık 150 km klima açık 90-110 arası rahat kullanım. 100 km klima kapalı 160 - 180 lerde agresif kullanım. geriye kalan uzun yolda ise 90-110 arası klima kapalı rahat kullanım. Sıfırladığım halde yol bilgisayarı ortalama 6,1 lt/100 km yakıt tüketimi gösteriyordu. ama gerçekte 6,6 . sizce bu normal mi? 5,4 lt/100 km ye inemememin sebebi klima olabilir mi? Klimanın 100 km de litre bazında yakıta etkisi ne olabilir? (Yazarken farkettim de sanki normal yakmış gibi :) )
Şimdiden teşekkürler.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2012 12:11 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
teleflekste rampa ve yokuş dahil performans kaybı hissedilmiyor. (benzin map ini birebir kopyalıyor.enjektörlerde abd malı. malum 0.2 litre oranında fazla lpg yaktığı içinde lpg nin düşük kalite yakıt olma dezavantajını yani performans kaybını telafi ediyor.) tadmayan bilmez. görmeyenin inanası gelmez.
eğer performans kaygınız yoksa verdiğiniz paraya (telefleks) değmez o ayrı mesele.
araç lpg de daha iyi gibi deyince ustam; zamanla benzin sistemi kullanılmadığından bu durum olabilir dedi. lpgci arkadaşlarımda arasıra benzinde kullanmak arıza ihtimallerini azaltır dediydi. özellikle benzin deposunun çeyrek/yarım dolu olmasının benzin pompasının arızalanmaması için önemli olduğunuda hatırlatalım

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2012 13:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: Burçinhan Doğan
Araç: Carisma Comfort
Meslek: Jeofizik Mühendisi
Kan grubu: 0rh+
drezin yazdı:
Ufuk bey lpg deki sorun verim düşüklüğü çekişten kayıpsa bende Atiker var azda olsa hissedilir miktarda kayıp var,

Atiker düzde güzel, rampada üzer malasef. Bende de aynı sıkıntı var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2012 16:44 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
cevaplar için teşekkürler.
sorun sadece lpg sanırım.Aracımızda hangi lpg istasyonunu tercih etmeliyiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2012 20:55 
Kullanıcı avatarı

İsim: Aydın
Araç: Mitsubishi Carisma
Meslek: Ekonomist
2000 Yeni Kasa 1.6 Comfort HB sahibiyim. Forumunuzdaki tüm sayfaları okudum ve çok faydalandım. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler. Anadolu yakasında servis konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlar Kartal Oto San. Sitesi' nde faaliyet gösteren Enver Sözen Arkadaşımızdan yardım alabilirler. Kendisi eski bir mitsubishi yetkili servis formenidir. Mitsubishi araçların tamamında ciddi bir bilgi birikimine sahiptir. Arıza tespiti konusunda çok başarılıdır. Gereksiz yere para harcamak istemeyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Benim aracımla ilgili tüm sorunlara (ki tüm kronik hatalar bende de mevcuttu.) doğru ve başarılı çözümler bulmuştur. İlgilenen arkadaşlar 0216 306 58 97 nolu telefondan ulaşabilirler. Hepinize selamlar...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2012 21:26 
Kullanıcı avatarı

İlhami bey benzin pompası konusunda role takılarak pompa arızalarını minumuma indirildiğini duymuştum bazı ustalar tavsiye ettiler bazıları ise tereddütte kaldılar aslında maliyeti 50 TL taktırmayı düşünüyorum ama sizin tavsieniz nedir? bu arada formda paylaştığınız Bülent bey çok kez iritibata geçtim çok faydasını gördüm. aslında muhabbeti bile o kadar güzel ki. sık sık aaramak isitiyorum:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2012 21:41 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar bu gün arabayla gezerken bir yerde durmam gerekti ve bir anda rolanti sıfırda araba aşırı bir titreme sanki rolanti motoru devre dışı gibi klima açık olduğunda stop etti. hemen ustama gittim ve kısa bir kontrolden sonra gaz telini biraz gerdirdik normale döndü. muhtemelen telin bir şekilde gevşeyip attığını söyledi şimdilik bir sorun yok inşallah da olmaz. farklı bir tecrübesi olan varsa paylaşırsanız memnun olurum teşekkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2012 03:52 
Kullanıcı avatarı

İsim: deli
Araç: 2000 carisma avance
Meslek: TAMİRCİ
Kan grubu: a r+
kupelioglu yazdı:
arkadaşlar bu gün arabayla gezerken bir yerde durmam gerekti ve bir anda rolanti sıfırda araba aşırı bir titreme sanki rolanti motoru devre dışı gibi klima açık olduğunda stop etti. hemen ustama gittim ve kısa bir kontrolden sonra gaz telini biraz gerdirdik normale döndü. muhtemelen telin bir şekilde gevşeyip attığını söyledi şimdilik bir sorun yok inşallah da olmaz. farklı bir tecrübesi olan varsa paylaşırsanız memnun olurum teşekkürler.

gaz telini germek geçici çözüm muhtemelen gaz kelebegi kirlenmiş olmalı veya akünüz deşarj olmaya başlamıştır

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2012 04:23 
Kullanıcı avatarı

akü daha sağlam ve gaz kelebeğini yeni temizledik ama bakalım ilerleyen zamanda ne olacak.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2012 05:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kupelioglu yazdı:
İlhami bey benzin pompası konusunda role takılarak pompa arızalarını minumuma indirildiğini duymuştum bazı ustalar tavsiye ettiler bazıları ise tereddütte kaldılar aslında maliyeti 50 TL taktırmayı düşünüyorum ama sizin tavsieniz nedir? bu arada formda paylaştığınız Bülent bey çok kez iritibata geçtim çok faydasını gördüm. aslında muhabbeti bile o kadar güzel ki. sık sık aaramak isitiyorum:)

siz bir de işyerine gidip ikramların tadına bakın! kazık fiyat bile verse aldırmazsınız :D
kendisi anteplidir: bence türkiyenin en iyi mutfağı ve ağız tadı olan insanlar. birgün bir pastaneye götürdü daha doğrusu denk geldi yolüstü uğradık. tekrar ne zaman fırsat bulurum diye sabırsızlanıyorum. ramazan iftarına çağırmasını da sabırsızlıkla bekliyorum (burdan kendisine tekrar hatırlatayım :evil: :D )

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2012 05:37 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

pardon yemek faslına girince cevabı unuttuk. role olayını bilmiyorum ama herhangi bir başka sistem arızası nedeniyle lpg kullanmanın mümkün olmaması durumunu da göz önüne alarak yedek yakıt olarak da deponun biraz dolu olması iyidir. 50 TL de depoyu yeterince dolduruyor! tabi ben olsam hem benzin deposunu doldurur hem roleyi takardım içim rahat olsun diye

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2012 10:29 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
İlhami Abi hoşgeldin...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2012 10:57 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

hoşbulduk. HASRETİNE DAYANAMADIM GELDİM :friends:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2012 22:12 
Kullanıcı avatarı

av.ilhami yazdı:
kupelioglu yazdı:

siz bir de işyerine gidip ikramların tadına bakın! kazık fiyat bile verse aldırmazsınız :D
kendisi anteplidir: bence türkiyenin en iyi mutfağı ve ağız tadı olan insanlar. birgün bir pastaneye götürdü daha doğrusu denk geldi yolüstü uğradık. tekrar ne zaman fırsat bulurum diye sabırsızlanıyorum. ramazan iftarına çağırmasını da sabırsızlıkla bekliyorum (burdan kendisine tekrar hatırlatayım :evil: :D )

valla sağolsun benide davet etti . ben kahramanmaraş ta görev yapıyorum ve balıkesir liyim inşallah en kısa zamanda yanına uğrayacağım ki bülent beyi de buraya davet ettim. nasip bakalım ne zaman görüşeceğiz. :)

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye