Zaman: 04 Eki 2025 11:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2012 19:32 

İsim: ufuk
Araç: 1,3multijet
Meslek: Photoshop
Kan grubu: arh+
akerimoglu yazdı:
drezin yazdı:
Ufuk bey lpg deki sorun verim düşüklüğü çekişten kayıpsa bende Atiker var azda olsa hissedilir miktarda kayıp var, ben bunu normal karşılıyorum.muhtemelen oksijen sensörünüzde arızalı değildi. hiç kaybım süper gidiyorum aynı benzin gibi diyenlerede benim şahsi fikrim çok inanasım gelmiyor. aracı ben kullanmadığım için. Lpg montajı yapan yerler tam sizin istediğiniz gibi en az benzin performasında ayar yaparlar ancak o aracında az yakacağına benim kanaatim yok. O yüzden aracınızda olmayan sorunlarla uğraşmayın bence, beklentiyi düşük tutup lpg yi ne amaçla istediğinize karar verin.

LPG' de muhakkak performans düşüşü olur. Fakat bu düşüşü sizin düz yolda hissetmeniz çok zordur. Yokuşlarda ise çekiş düşüşünü çok bariz hissedersiniz...

cevap için teşekkürler ayrıca alpay usta parça değişiminden ücret almadı şaşırdım(ayrıca teşekkür).Ama ne biliyim araç hala asılmıyor gibi önceden bir ara çok fena gitmeye başlamıştı sanırım araç ben gaza asılınca oda gazdan benzinemi atlıyordu ben sorunuma böyle bir açıklama getirdim kendimce. Böyle olması mümkünmü?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2012 22:15 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
Ufuk Yalçın yazdı:
akerimoglu yazdı:
drezin yazdı:
Ufuk bey lpg deki sorun verim düşüklüğü çekişten kayıpsa bende Atiker var azda olsa hissedilir miktarda kayıp var, ben bunu normal karşılıyorum.muhtemelen oksijen sensörünüzde arızalı değildi. hiç kaybım süper gidiyorum aynı benzin gibi diyenlerede benim şahsi fikrim çok inanasım gelmiyor. aracı ben kullanmadığım için. Lpg montajı yapan yerler tam sizin istediğiniz gibi en az benzin performasında ayar yaparlar ancak o aracında az yakacağına benim kanaatim yok. O yüzden aracınızda olmayan sorunlarla uğraşmayın bence, beklentiyi düşük tutup lpg yi ne amaçla istediğinize karar verin.

LPG' de muhakkak performans düşüşü olur. Fakat bu düşüşü sizin düz yolda hissetmeniz çok zordur. Yokuşlarda ise çekiş düşüşünü çok bariz hissedersiniz...

cevap için teşekkürler ayrıca alpay usta parça değişiminden ücret almadı şaşırdım(ayrıca teşekkür).Ama ne biliyim araç hala asılmıyor gibi önceden bir ara çok fena gitmeye başlamıştı sanırım araç ben gaza asılınca oda gazdan benzinemi atlıyordu ben sorunuma böyle bir açıklama getirdim kendimce. Böyle olması mümkünmü?

Böyle birşey olması diğer kullanıcılardan duyduklarımıza göre mümkün.

Bence sizin sorununuz otogaz sisteminin yazılımıyla ilgili. Aracınızı benzine geçirip biraz kullanın. Daha sonra gaza geçirip aynı güzergahta aynı şekilde kullanarak aradaki farkı bi tespit edin. Eğer fark yok gibiyse sorun ateşleme veya yakıt sisteminde. Eğer gazda performansınız düştüyse otogazcınıza gidip yeniden yazılım yükletin.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2012 15:03 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
arkadaşlar MCT mizin kıymetini bilelim: mesela yukarıda lpgnin illaki performans kaybı olur diyenlere aksi fikir söyledim. herkes fikrini söyledi mesele bitti. donanım haber forumda E-101 tasarruf cihazı (bizimde bir ara tartışdığımız eko66 ile aynı mantıkta çalışıyor) hakkında biri fikir sormuş. birisi ben denedim faydalı vs. deyince adam cihazın pazarlamacısı olmaktan dolandırıcı olmaya kadar her şekilde hakaret edilmiş. baskılardan sonra tabii cevap yazmayı bırakmış. adama yapılan bu insafsız saldırıyı görünce yörük damarım kabardı. "ben de benzeri ürün eko66 kullandıydım. iddia ettikleri gibi %25 olmasa da %5 falan faydalı vs. dedik. adamlar 12 eylül ihtilal mahkemeleri gibi hak hukuk nezaket demeden "faydalıdır diyen kesin dolandırıcıdır" şarkısını neredeyse koro halinde dile getirdiler. velhasıl dolandırıcı olduk çıktık forumdan. hatta foruma bu sabah 4:58 de yazdım. biri demez mi hem devlet memuruyum (?) diyorsun hem de üşenmeden kalkıp pts sabah 4:58 de cevap yazıyorsun. dedi velhasıl hem cihaz pazarlamacısı hem dolandırıcı hem yalancı olduk. adama kardeşim memurum bilecik il ÖZEL idaresinde çalışıyorum. diyecektim ki "özel" kelimesine takılıp hem devlet memuruyum diyorsun hem "özel" de çalışıyorsun diyecek diye ahmaklara en iyi cevap sükuttur diye düşündüm. sonra da forum yazıları daha sonraki yıllarda da okunacağını düşünerek "pts 4:58 sahurdan sonraki zamandır. ramazan ayındayız" diye yazdım.
mct ailesi olarak "eer birinizin ellerinden öperim be yavv!"
sakın yorum yazmayın sadece bakın şartıyla linki veriyorum (görmeyince insanın inanası gelmiyor. ama gerçek) hüseyin ZST ye pm atttım gerçekten teknik yorum yapabiliyor. bizim forumda olmasını isterdim
http://resim.donanimhaber.com/m_5854602 ... m#64193784
tabi sadece DH formunda değil aşağıdaki linkte de benzer sorunlar olmuş: adam iyi niyetli bu cihaz nasıldır mealinde birşeyler sormuş. soru bahanesiyle ürün reklam pazarlama yapıyor diye polemik olmuş. polemik yapan kişilerin arasına birisi" DURUN SİZ KARDEŞSİNİZ" Türk filmi sahnesiyle ortak arkadaşları polemikçileri yatıştırmış. garibim cihazı soran da pazarlamacı olmadığını ispatlamış
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39119.40
oysa bizim kardeş olduğumuzu başka birinin söylemesine gerek yok :MCT: :friends: :beer: (ramazanda içen de kardeşimizdir) :sev:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 06 Ağu 2012 22:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
Arkadaşlar , Biri Allah rızası için gaz kelebeğinin üzerinde bulunan rölanti ayar vidasının yerini söyleyebilir mi?Ben bir türlü bulamadım.
Herşeyi denememe rağmen bir türlü düzelmeyen rölanti düzensizliğinin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.
Herhalde rölanti bundan daha kötü olmaz. Ben ne boğaz kelebeğinin üzerinde ne de rölanti motorunun üzerinde bir vida görmedim . Yalnızca rölanti motorunu gaz kelebeğine tutturan iki vida var. Onların da görevi belli zaten. Bilen bir arkadaş varsa Lütfen yerini tarif edebilir mi? Eğer mümkünse resimli. Ve gerekirse ben resim eklerim. Şimdiden herkese teşekkürler...

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 00:31 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Kan grubu: A+
_opeth yazdı:
Hocam valla dh e 2 yıldan fazladır girmiyorum halimden memnunum

_opeth bu mesajını mobil olarak attı.

ben de takılmıyordum ama geçen gün e-101 tasarruf cihazı reklemını tv de görünce bir araştırayım diye girmiştim.foruma girince halimden memnun olamadım :kır:

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 01:29 
Kullanıcı avatarı

İsim: deli
Araç: 2000 carisma avance
Meslek: TAMİRCİ
Kan grubu: a r+
vural2005 yazdı:
Arkadaşlar , Biri Allah rızası için gaz kelebeğinin üzerinde bulunan rölanti ayar vidasının yerini söyleyebilir mi?Ben bir türlü bulamadım.
Herşeyi denememe rağmen bir türlü düzelmeyen rölanti düzensizliğinin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.
Herhalde rölanti bundan daha kötü olmaz. Ben ne boğaz kelebeğinin üzerinde ne de rölanti motorunun üzerinde bir vida görmedim . Yalnızca rölanti motorunu gaz kelebeğine tutturan iki vida var. Onların da görevi belli zaten. Bilen bir arkadaş varsa Lütfen yerini tarif edebilir mi? Eğer mümkünse resimli. Ve gerekirse ben resim eklerim. Şimdiden herkese teşekkürler...

gez kelebeginin üzerinde ufak siyah bir plastik parçayla sas ayar vidası gizlenmiştir fabrikasyon oldugu için kimsenin oynamamasını tavsiye ederim he eger bi problem varsa kesinlikle o vidadan degil başka bi yerden baklamlısınız

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 08:21 
Kullanıcı avatarı

İsim: mustafa
Araç: 2001 carisma 1.8 gdi hb elegance at
Meslek: Denizci
Selamun aleyküm ,

Eko 66 yı bende kullanıyorum , suzuki vitara ( 1.6 jlx otm. ) da şehir içi 13 lt tüketirken 10,5 lara kadar bir düşüş gözlemledim , carisma ( 1.8 gdi otm. ) yı alıncada hiç düşünmeden bu aracıma da taktırdım , bunda da ekonomik olmayan kullanım tarzı ile şehir içi 10 lt şehir dışı 7 lt civarında tüketimim var.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 08:44 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
ilhami bey birazcık dh deki yazıları okudum çok sıkıldım . üzüldüm. neyseki buradayız.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 08:51 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar uzun zamandır eko 66 yı kullanıyorum. aslında bi aralar ümidimi kaybetmiştim verilen paramı boşa giden heves mağduru ilan etmiştim. sonra zoruma gitti. firmaya mail attım. onlarda bir süre elektrik bağlantılarını iptal ederek km testi yapın daha sonra tekrar bağlayarak aynı testi tekrarlayın dediler(hava filtresi değiştirin testlere öyle başlayın) . denedim ve yanlış yapmadıysam ki sağlamalı olarak 2-3 ölçüm aldım. benim hesaplarıma göre %-9 kârım var. lpg de kullanıyorum. aynı istasyondan 10 lt. gaz alıp denedim bitti tekrar aldım. sonuç bu. en azından artık paramın boşuna gitmediğin düşünüyorum. bu arada firmaya mail attığımda çok kısa sürede yetkililer bana dönüş yaptı beklemiyordum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 08:55 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar bu arada muhtemelen rolanti motorumda bir sıkıntı var. durduk yerde başladı sabahları çalıştırınca gaza basmazsam stop ediyor. biraz destekleyince normale dönüyor. elektrikçimle birlikte muhtemelen ramazandan sonra temizlik yapıcaz. olumlu yada olumsuz fikri olan var mı? yada bu işleme başlamadan önce tavsiyesi olan.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 09:00 
Kullanıcı avatarı

İsim: hilmi
Araç: mitsubishi carisma
Kan grubu: BRh+
aynı sorunu ben de yaşıyorum bu aralar ,ilk çalışmada gaz yemiyor 10-15 saniye sonra normale dönüyor çözdüğünüzde sonucu paylaşırsanız memnun olurum belki bende de işe yarar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 18:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: İbrahim Vural
Araç: Outlander 2011>Renault Fluence ZE
Meslek: Aile Hekimi
Kan grubu: B +
deli yazdı:
vural2005 yazdı:

gez kelebeginin üzerinde ufak siyah bir plastik parçayla sas ayar vidası gizlenmiştir fabrikasyon oldugu için kimsenin oynamamasını tavsiye ederim he eger bi problem varsa kesinlikle o vidadan degil başka bi yerden baklamlısınız

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de o bulamadığım vidanın çok hassas olduğunu ve oynanmaması gerektiğini biliyorum. Ama aklıma başka birşey gelmiyor. Boğaz kelebeğini kendim söküp benzinli havlu ile temizledim (Bahattin hocamın dediği gibi anlattığı gibi temizledim). Egr valfi iptal edildi. Enjektörler tertemiz. Emme manifoldunu söküp basınçlı su ile temizledik kurutup öyle taktık. System clean yapıldı. Aracın sabahları ve ilk çalıştırmada otomatik jiklesi devreye giriyor. Ayrıca klimayı açınca ,direksiyonu çevirince , freni pompalayınca devir biraz düşüyor ardından hemen toparlıyor. Bu yüzden bence rölanti motoru sağlam. Ama aklımda bir tek o vida var ve o vida ile oynandığı kanaatindeyim. (Eğer benim araçta o vida varsa). Aracın iki sıkıntısı daha var. Onlardan yapar mı bilmiyorum. Birincisi: Baskı balata çok nadir de olsa kaçırıyor. İkincisi: Hava filtre kabini (kutusu,kazanı) lpg den dolayı parçalanmıştı onu toparlamaya çalıştık ve farın yanına doğru uzanan parçası yok. (önceki mesajlarımda resimli anlatmıştım, 2 no'lu parça). Bunlardan yapabilirse diyeceğim birşey yok . Rölanti programlama yapamadım bu yüzden. Yardıncı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

''Elbette güçlükle beraber şüphesiz bir kolaylık vardır.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.Öyleyse, bir işten boşalınca ötekine başla(yıp yorul). Ve ümit edeceğini yalnız Rabbinden iste.'' (İnşirah Suresi 5-8)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Ağu 2012 19:15 
Kullanıcı avatarı

İsim: deli
Araç: 2000 carisma avance
Meslek: TAMİRCİ
Kan grubu: a r+
benzin filitresini degiştirmişmiydiniz arkadaşlar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Ağu 2012 00:42 
Kullanıcı avatarı

İsim: taner
Araç: Carisma 1,6 Glx
Meslek: Kamu
Kan grubu: a
Arkadaşlar carisma kullanıcı kitabı bende yok. Carisma 1,6 2000 model eski kasa için arka amortisör helezonlarının orjinal uzunluğunu bilen veya bakabilecek olan varsa çok memnun olurum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2012 02:34 
Kullanıcı avatarı

Araç: carisma gdi
Meslek: öğrenci
carisma gdi de benzin bitmeye yakındı fakat benzin ışığı yanmadı arkadaşlar , ampulu mu patlamıstır sizce ?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2012 04:46 
Kullanıcı avatarı

İsim: Ali Rıza
Araç: 2001 Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Finans
Benzeri bir durum bende de olmuştu geçenlerde. İbre son çizginin üzerindeydi. Ancak ışık yanmadı. Acaba lambası mı arızalı diye düşündüm. Benzincide full ledim. Baktım meğerse 8lt daha varmış depoda. Işık ibre son çizgiye gelince yanmalı mı acaba? Yoksa belli bir litrenin de altına düşünce mi yanıyor?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Ağu 2012 11:16 
Kullanıcı avatarı

İsim: Caner Gümüş
Araç: 2011 ASX 1.6 İNVİTE
Meslek: Mağaza
Kan grubu: ARH+
ışık yanması için sıfır yazısının üzerine gelmesi lazım ibrenin yani çizgiden daha da aşağıya iniyor.yandıktan sonrada 40-60 km arasında götürür.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2012 00:44 
Kullanıcı avatarı

Araç: carisma gdi
Meslek: öğrenci
blackberry06 yazdı:
ışık yanması için sıfır yazısının üzerine gelmesi lazım ibrenin yani çizgiden daha da aşağıya iniyor.yandıktan sonrada 40-60 km arasında götürür.

hocam bende yolda neredeyse benzin bitmek üzereydi araba çekişten bile düştü yine de yanmadı , kontağı açtığımda ilk basta yanması gerek diye biliyorum o şekilde de yanmıyor ampul patlak sanırım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2012 14:34 
Kullanıcı avatarı

İsim: özenc
Araç: TOYOTA AURİS 2013
Meslek: büro
tuvalrones_23 yazdı:
blackberry06 yazdı:

hocam bende yolda neredeyse benzin bitmek üzereydi araba çekişten bile düştü yine de yanmadı , kontağı açtığımda ilk basta yanması gerek diye biliyorum o şekilde de yanmıyor ampul patlak sanırım.

kontak ilk açtığında benzin ışığı yanmaz deponda 5 litre falan benzin kaldırında yanar

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Ağu 2012 19:14 
Kullanıcı avatarı

İsim: Serhkan
Araç: carisma 1.8 gdi
Meslek: serbest
Merhabalar yedek parça sıkıntısı yaşıyorum. 1.8 gdi aracıma ateşleme bobini ariyorum elinde olan parcacınız vs varmı yardımcı olursanız memnun olurum..

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye