Zaman: 04 Eki 2025 10:03

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2010 12:36 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
gerçekten ben de keşke olmasaydı diyorum.

Bosch Car'a sordum birebir uyanını getirelim dediler. sonra tel açtılar başka bir tedarikçiden alalım ama 150 TL fiyatı diyince. universal tip olanı uyuyor ondan takalım dedim. o da gelecek diye bekliyorum 2 haftadır.

amortisör kısmından gelen gıcırtıyı da halletmek istiyorum. buralarda tamirini yapabilecek birini bulabilirsem parçayı temin edip hallettirecğim. olmadı son çare istanbul'a yolum düşene dek bekleyeceğim.

( köprü trafiği gözümde büyüyor)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2010 13:04 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
Oksijen sensörü 4g92 motor kullanan araçların tamamında mevcut..(4g92'ye has bir şey değil,kapsam açısından böyle söyledim)
Eski kasalar ve p-i-ç kasalar da 1 adet, avance kasalarda 2 adet oksijen sensörü var..
Yakıt ve emisyon açısından son derece önemli bir parçadır.
@Simrug
Hocam sormaya ne hacet anlatsanız da lazım olan, olacak olanlar istifade etseler..
Uzmanlık alanına gelince uzman olduğumu söyleyemem ama motor indirme,toplama,elektirik aksamı,arıza teşhisi konusunda sıkıntı yaşamam:)

Cam düğmelerinde muadil bulabileceğinizi sanmıyorum. Ben Proton ile aynı olabileceğini düşünüyordum ama
Protonda düğmeler dokunmatik değil. Casrisma da bildiğimiz telefon ve digital aletlerde olan dokunmatik düğme şeklinde.
Artı devre ve sistem cam kontrol ünitesinin içinde değil. Protonda mekanizma sol önde.
Carismanın cam düğmelerinin üreticisi TRW. trw kataloglarından falan bir sonuca ulaşmaya çalışmak düşünülebilir.
Bizde henüz bir sıkıntı olmadığı için araştırmadık:)

@night
Amortisörleri alıp herhangi bir tamircide değiştirebilirsin.
Amortisör değişimi sırasında takozları da kontrol ettirip herhangi bir sıkıntı olup olmadıgına baktırmayı unutmayın.
Sesler takozlardan da geliyor olabilir.
Arkadaşın araçta da var ama daha bakmaya fırsat bulamadık.
Acelen yok sa 1 ay içerisinde bakarız.Sonucu paylaşırım.
Açıköğretim sınavları var arkadaşın.el süremiyoruz bu yüzden.

http://www.mscsi.net/destek

En son umera tarafından 26 May 2010 11:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2010 20:31 
Kullanıcı avatarı

simrug yazdı:
@kupelioglu
Ede ben de Elbistanlıyım.Hemşehrim, bir kaç güne kadar alt takımda neleri nerden kaça alıp değiştirdiğimi yazarım inşaallah.
Sunroofta sesi kesmek sanırım mümkün olmuyor.
Cam düğmelerinde @akerimoglu uzman.
Forumda hemen hemen branşlaştık.
Yakında ortaklaşa motor indirir, aracları dağıtır toplarız herhalde.
Aslında kim, carismanın neresini iyi biliyorsa yazsa biz de kim KBB, kim dahiliyeci, kim cildiyeci vs bilir ona göre sorardık:)

yakında ortaklaşa motor indirme değilde benim aklıma şöyle bi fikir geldi...aslında ortaklaşa 8 9 10 liralık iyice deforme olmuş bi carisma alıp paramparça etsek kime hangi parça lazımsa alsın...hem parçalar birebir orjinal olur hemde daha ucuza gelmezmi????

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 25 May 2010 23:44 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
turgay yazdı:
simrug yazdı:
@kupelioglu
Ede ben de Elbistanlıyım.Hemşehrim, bir kaç güne kadar alt takımda neleri nerden kaça alıp değiştirdiğimi yazarım inşaallah.
Sunroofta sesi kesmek sanırım mümkün olmuyor.
Cam düğmelerinde @akerimoglu uzman.
Forumda hemen hemen branşlaştık.
Yakında ortaklaşa motor indirir, aracları dağıtır toplarız herhalde.
Aslında kim, carismanın neresini iyi biliyorsa yazsa biz de kim KBB, kim dahiliyeci, kim cildiyeci vs bilir ona göre sorardık:)

yakında ortaklaşa motor indirme değilde benim aklıma şöyle bi fikir geldi...aslında ortaklaşa 8 9 10 liralık iyice deforme olmuş bi carisma alıp paramparça etsek kime hangi parça lazımsa alsın...hem parçalar birebir orjinal olur hemde daha ucuza gelmezmi????

Mantıklı değil.
Arabanın her yeri sorunlu değil ki. Belli başlı kronik yerler...
Cam düğmesi, oksijen sensörü, rölanti motoru vs.
9-10 liraya araba alsan, sadece bu parçaları kullanırsın. Geri kalanı hiçkimsenin hiçbir işine yaramaz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 10:26 
Kullanıcı avatarı

Oksijen sensörü temini ve montajı konusunda yardımcı olabilirim.Kendim taktım.Resimleri de var.Boschcar'da uygun fiyata da temin edilebiliyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 10:41 
Carisma Uzmanı

Arkadaşlar oksijen sensörü kronik sorunlar arasında değil..
sensörün ömrü 100000 km dir..
!00000 den sonra her an arızalanablır.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 11:39 
Kullanıcı avatarı

simrug yazdı:
Oksijen sensörü temini ve montajı konusunda yardımcı olabilirim.Kendim taktım.Resimleri de var.Boschcar'da uygun fiyata da temin edilebiliyor.

değerli üstadım bu oksijen sensörü olacak zımbırtı benimde arızalı. boshcar Türkiyenin elinde yaklaşık 1 aydır maalesef yokmuş. buradaki ustam direk oalrak boschcarın bayilini yapıor. hocam dior ne zaman gelirse o zaman takacaz. ancak forumdan ve gerekse farklı sayfalardan okuduuum bu zımbırtının arızalı olması aracın selameti açısından iyi deil. ustamız araca zarar vermesi için en az 40000 yapman lazım dior ama tabiki içimiz rahat deil. sensör illede bosh olacak diğerleri randımansız olur diede başka alma denildi bikaç yerden. orjinal bosh u nereden temin edebileceğimi biliyorsanız çok sevinirm. sanırım aracın yakıtını da bi 30 krş kadar azaltıyormuş. teşkkürler.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 13:10 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
ögrtm yazdı:
simrug yazdı:

değerli üstadım bu oksijen sensörü olacak zımbırtı benimde arızalı. boshcar Türkiyenin elinde yaklaşık 1 aydır maalesef yokmuş. buradaki ustam direk oalrak boschcarın bayilini yapıor. hocam dior ne zaman gelirse o zaman takacaz. ancak forumdan ve gerekse farklı sayfalardan okuduuum bu zımbırtının arızalı olması aracın selameti açısından iyi deil. ustamız araca zarar vermesi için en az 40000 yapman lazım dior ama tabiki içimiz rahat deil. sensör illede bosh olacak diğerleri randımansız olur diede başka alma denildi bikaç yerden. orjinal bosh u nereden temin edebileceğimi biliyorsanız çok sevinirm. sanırım aracın yakıtını da bi 30 krş kadar azaltıyormuş. teşkkürler.

ben de geçen aylarda değiştirmiştim bilen bilir bosch üniversal. orjinal parçam DENSO (japon)markaydı (2001 1.6 comfort otomatik.190bin km de) gaz taktırdıktan sonra yandı ama lpg kiti satan bizden değil dediği için sensör değiştirdik. ama çözüm olmadı. yetkili serviste bilgisayara bağlatcam kesin çözüm için. ama fırsat olmuyo... herkese hürmetler; özellikle kerim hocama boşu boşuna üzmüşler geçen forumlarda. bu konuya ayrıca değinecektim ama malum durum....zaman....

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 13:47 
Kullanıcı avatarı

Servis, bağlama konusunda tereddüt etti.Çünkü renkler uymuyor.Ben de Boschcar servisi elemanları ile istişare ederk, bomba renk kablolarını keser gibi seçim yaparak bağladım.Patlama olmadı doğru bağlamışım.Yetkili serviste bigisayara 3 defa farklı zamanlarda bağladık, sensör hatası vermiyor artık.
İlk fırsatta renklerin bağlanma şeklini ve resimleri koyacağım.
İstanbul Güngören boschcar da Mustafa bey var yedek parçadan sorumlu.Halit öğretmen sizden sensör almış derseniz, en uygun fiyata alabilirsiniz.Şehir dışındaki arkadaşlara kargo yapma imkanları olmazsa ben alıp gönderebilirim.Boschcar okuluma araçla 15 dk mesafede.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 18:55 
Kullanıcı avatarı

simrug yazdı:
Servis, bağlama konusunda tereddüt etti.Çünkü renkler uymuyor.Ben de Boschcar servisi elemanları ile istişare ederk, bomba renk kablolarını keser gibi seçim yaparak bağladım.Patlama olmadı doğru bağlamışım.Yetkili serviste bigisayara 3 defa farklı zamanlarda bağladık, sensör hatası vermiyor artık.
İstanbul Güngören boschcar da Mustafa bey var yedek parçadan sorumlu.Halit öğretmen sizden sensör almış derseniz, en uygun fiyata alabilirsiniz.Şehir dışındaki arkadaşlara kargo yapma imkanları olmazsa ben alıp gönderebilirim.Boschcar okuluma araçla 15 dk mesafede.

Hocam yardımınız için çok teşekkürler. az önce mustafa beyle irtibata geçtim. sağolsun kendiside çok yardımcı oldu. kısmetse yarın ödemesini yatırcam ve gönderecekler. tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 19:48 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar geçen istanbula gittim arabayla ..yolda o gün yağmur fırtına vardı ..sağ taraftaki arka kapının tavan çıtasının ek yeri yolda düşmüş...demek istediğim parçayı anlatabildimmi acaba bilmiyorum..10 cm lik bir plastik parça.. ..servise uğradım 40 lira istediler.. çıkma falan bulabilirsek haybiye 40 lira vermeyelim küçücük bi parçaya...yardımcı olabilecek arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 20:03 
Kullanıcı avatarı

İsim: Hilmi
Araç: 1.5 AMT Colt GP/ASX İnvite
Meslek: Doktor
Kan grubu: A+
turgay yazdı:
arkadaşlar geçen istanbula gittim arabayla ..yolda o gün yağmur fırtına vardı ..sağ taraftaki arka kapının tavan çıtasının ek yeri yolda düşmüş...demek istediğim parçayı anlatabildimmi acaba bilmiyorum..10 cm lik bir plastik parça.. ..servise uğradım 40 lira istediler.. çıkma falan bulabilirsek haybiye 40 lira vermeyelim küçücük bi parçaya...yardımcı olabilecek arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-h ... isma/detay

buraya bi mesaj at istiyosan belki aracınki duruyodur :)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 26 May 2010 21:58 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
hocam dizel diyor carismanın diseli varmı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2010 12:30 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
aranan parça üst bagaj montajı için çıkarılabilen kısımlardan biri olsa gerek. üzerinde bastırarak çıkartmak için düğme benzeri bir yer de var. benim de sürücü tarafının üzerinde bulunanın düğme kısmı sorunlu olduğundan kolay çıkıyor. arada kontrol ediyorum. çıkmasını engellemek için ileri ittiriyorum.

linki verilen çıkmacıdan daha ekonomik şekilde temin edileceğini düşünüyorum.
....

dizeli olmazmı 1.9 DID

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2010 20:34 
Kullanıcı avatarı

nightmare115 yazdı:
aranan parça üst bagaj montajı için çıkarılabilen kısımlardan biri olsa gerek. üzerinde bastırarak çıkartmak için düğme benzeri bir yer de var. benim de sürücü tarafının üzerinde bulunanın düğme kısmı sorunlu olduğundan kolay çıkıyor. arada kontrol ediyorum. çıkmasını engellemek için ileri ittiriyorum.

linki verilen çıkmacıdan daha ekonomik şekilde temin edileceğini düşünüyorum.
....

dizeli olmazmı 1.9 DID

aynen tarif ettiğin parça düştü...çıkmacıyı henüz aramadım ama inşallah vardır...küçücük eksiklik bile moralimi bozuyor...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 27 May 2010 22:21 
Kullanıcı avatarı

ögrtm yazdı:
simrug yazdı:

Hocam yardımınız için çok teşekkürler. az önce mustafa beyle irtibata geçtim. sağolsun kendiside çok yardımcı oldu. kısmetse yarın ödemesini yatırcam ve gönderecekler. tekrar tekrar çok teşekkür ederim.

Rica ederim Hocam ne demek.
Sensör elinize geçince hangi renkleri nasıl bağlayacağınızı tarif ederim inşaallah.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2010 10:48 
Carisma Uzmanı

Resim
Arkadaşlar yeni anahtar alıpta eski anahtarı boşta olan bir arkadaşımız varsa resmini koyduğum Pcb lazım bize.
Su girip şase yapmış, anahtar kısmını bozmuş..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2010 20:52 
Carisma Uzmanı

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-carisma-sahibinden-tertemiz-garaj-arabasi/detay

Arkadaşlar
İlanda ki arac hakkında ne düşünürsünüz?
Asıl sormak istediğim avance kasa ile bu kasalar arasında konfor açısından herhangi bir farkın olup olmadığı.
İkisine de binmiş arkadaşlardan önemle rica ediyorum.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2010 22:47 

İsim: Ali Kerimoğlu
Araç: Carisma 1.8 Gdi
Meslek: SMMM
Kan grubu: 0 +
@umera,
Kullanmadım, ama bildiklerimi yazayım. Avance' de olup bunda olmayanlar çok az. Hatta yeni kasanın Comfort' undan doludur bu GLX. Avance' de olup GLX' de olmayanları yazıyorum,
- Sis farı
- :) başka yok

GLX' in Avance' den üstün taraflarını yazıyorum,
- Şöför tarafı cam düğmesinde merkezi kilit kumandası yok. Piyasada bulunabiliyor. Bu muhteşem bir + bence :)

Geri kalan kasa farkı... Benim bildiğim herşey aynı. Tabi tecrübe edip fark sayan arkadaşlar çıkacaktır muhtemelen...

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 28 May 2010 23:26 
Kullanıcı avatarı

Ali Baba çelik jantı da saymak lazım heralde.İç döşemeler alacalı renkli bir şey sanırım.İlandaki kılıflı.Avanceler malum sadeye yakın siyah.Bunların bazı yürüyen aksamlarının 2000 ve üstü carismalardan daha sağlam olduğunu da duymuştum.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye