Zaman: 04 Eki 2025 11:15

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 258  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Carisma Sahipleri Buraya...
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2010 12:10 
Kullanıcı avatarı

İsim: bekir
Araç: 2002 1,6 avance hp
arkadaşlar parçatrenindeki bobinlerde taivan malı imiş karakaşlar otomotivden sipariş verdim tanesi 80 TL inşallah bu sıkıntıdan da kurtulucaz kazasız belasız sürüşler.Allah' a emanet olun

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2010 13:40 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

İsim: ilhami
Araç: Outlander 2.4
Meslek: memur
Kan grubu: A+
kupelioglu yazdı:
arkadaşlar merhabalar aracımda bazan düşük devirlerde tekleme başladı (lpg de daha da hissedilir ). aracın lpg aksamına baktık herhangi bir sorun yok buji kablolarını değiştirdim yine kesilmedi daha sonra ustam ile birlikte gecenin kör karanlığında araziye çıktık bütün ışık aksamını kapatarak baktıkki bobinlerden kıvılcım atıyor . parçayı araştırdım aksaray japoncularında taiwan malı var 80-100 TL arası fiyat geziyor. parçatreninde ise 120 TL alman vork olduğunu söylüyorlar şimdi onu sipariş vericem. inşallah düzelir . o kadar çok masraf yaptım ki yoruldum desem çok olmaz + hepsi bir kerede olsa ne ala onu yaptır olmadı başka bir arıza onu yaptır başka... bende mi birşey var ustada mı birşey var anlamadım ama hayırlısı ben arabama o kadar para harcadım ama yinede onu çok seviyorum kerimoğlu gibi bir isim koyamadım ama eski Türklerdeki gibi uzun yola çıkacam inşaallah o zaman namını kendisi alacak.(2002 carisma 1,6 avance lacivert hp. )

benim araç da tekleme başladı bir haftadır. gazda daha hissedilir idi. lpg servisine gittim. ayarlarda problem olmadığını söyledi.bosch lpg bujileri değiştirdik çözülmedi.km.si geldiği için filtresini dedeğiştirdil (25tl verdim) yarın sabah yetkli servise gideceğim. özellikle 2bin devire kadar vuruntu/titreme oluyor. sanki yakıt borusunda pislik var gibi ama hem benzinde hem lpg de yapıyor. gaza basınca kesik kesik yiyor.(2001 comfort 1.6 otomatik). lpg servisi otomatikte problem olmadığını söyledi.
ayrıca 2 kolon patladığı için kolonları değiştirdim (powerbass 3xl 675) araştırmadan aldım bilen söylesin iyi midir? (2*2 =4 adet= 250 TL)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2010 13:57 
Kullanıcı avatarı

İsim: Mustafa
Araç: Carisma
Meslek: Elektrik Teknisyeni
Kan grubu: AB+
İnşallah çözersiniz abi sorunlarınızı. Bende önlere 2 adet michelin aldım. Önlerdeki dunlop larıda arkaya taktım.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2010 14:56 
Carisma Uzmanı

İsim: Bahattin
Araç: Proton 1.6GLX
Meslek: Teolog
Kan grubu: Brh+
kupelioglu yazdı:
arkadaşlar merhabalar aracımda bazan düşük devirlerde tekleme başladı (lpg de daha da hissedilir ). aracın lpg aksamına baktık herhangi bir sorun yok buji kablolarını değiştirdim yine kesilmedi daha sonra ustam ile birlikte gecenin kör karanlığında araziye çıktık bütün ışık aksamını kapatarak baktıkki bobinlerden kıvılcım atıyor . parçayı araştırdım aksaray japoncularında taiwan malı var 80-100 TL arası fiyat geziyor. parçatreninde ise 120 TL alman vork olduğunu söylüyorlar şimdi onu sipariş vericem. inşallah düzelir . o kadar çok masraf yaptım ki yoruldum desem çok olmaz + hepsi bir kerede olsa ne ala onu yaptır olmadı başka bir arıza onu yaptır başka... bende mi birşey var ustada mı birşey var anlamadım ama hayırlısı ben arabama o kadar para harcadım ama yinede onu çok seviyorum kerimoğlu gibi bir isim koyamadım ama eski Türklerdeki gibi uzun yola çıkacam inşaallah o zaman namını kendisi alacak.(2002 carisma 1,6 avance lacivert hp. )

Bujileri değiştirdiniz mi?
Bujilerin tırnak aralığını 0.6-,0.7 mm aralığına ayarlamayı denediniz mi?
Bu söylediklerim zayıf ateşlemede kayıpların hissedilmesini engelliyor.
Far motoruna gelince motoru fardan söküp iyi bir elektronikçiye bobini yeniletebilirsiniz kanaatindeyim.
Uygun bir bobin ile halledilebilir. Yedek parça olarak bulmak sanırım imkansız.
Son olarak imzamda ki sitede ateşleme bobini testini anlattım bir de oraya göz atın.
Ölçüm için sadece avometre(multimetre) gerekli.

http://www.mscsi.net/destek

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 07 Haz 2010 19:19 
Kullanıcı avatarı

İsim: Değer
Araç: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
Meslek: Kimya Müh.
Merhabalar,
Geçen gün bahsetmiş olduğum 4.vites dişlisi ve diğer ağır bakımlar için araç şu an sanayide ustada. Bakalım çıkınca ayrıntıları, sonuçları ve fiyatları burada sizinle paylaşırım.
Bu sırada benim merak ettiğim birkaç şey;
1. Aynalar ısıtmalı mıdır? eğer öyleyse nasıl çalıştırılıyor? (Ayna ayar düğmesini L-R ortasına getirip arka cam resistansa bastım ısınmadı.)
2. Ön far yıkama nereden çalışıyor?Sinyal kolu ucundaki düğmeye bastım ama su çıkmadı.
3. GDI Eco yazan ışık ilk çalıştırıp hareket ettikten yaklaşık 4-5 dk sonra yanmaya başlıyor. Acaba o zaman mı devreye giriyor?
4. Teyp üzerindeki Disp yazan beyaz düğmeyle yol bilgisayarı ekranındaki ..lt/100km v.s leri değiştiriyorum ancak ekranda sürekli (phi) 27km/s 12lt/100km yazısı var. Yani anlık değişmiyorlar. 100km deki ortalama yakıt bazen arabayı ilk çalıştırırken değişiyor. ama 27km/s hep sabit. Ancak yakıtla kaç km daha gideceğini gösterdiği yazı çalışıyor. Bu arada bu ne kadar sağlıklı. 97km yazıyor ve benzin ışığı yanık durumda.
5. Yol bilgisayarındaki saati ayarlamama rağmen stop edip çalıştırınca 06:00 veya 10:00 gibi saatlerden başlıyor. Hafızaya almıyor gibi. Nedeni nedir?

Kusura bakmayın, ama gerçekten bilmediğim ve 2 günde arabaya aşık olduğum için soruyorum. :)
Saygılar.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2010 12:42 
Kullanıcı avatarı

Resim

Acaba el frenini bu şekle kavuşturma imkanımız var mı? İki parça olarak satılıyor. El freninizin eski tutamağını ve körüğünü çıkarıp yenilerini takın diyor açıklamasında ama benim araçtakine baktığım zaman çıkarılacak bir tutamak görmüyorum ben. El freni kısmı komple bir bütün aşağı doğru uzanan. Yani ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım ki. Bu el freni topuzlarından alsam takabilir miyim acaba el freninin üzerine? Topuzun çapı dar gibi görünüyor bana. Bizim el freni ona girmez gibi sanki?

http://www.hepsiburada.com/tuning-exper ... d=20006807
http://www.hepsiburada.com/jsv-el-fren- ... 656#tablnk

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2010 12:52 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

az önce yetkili servise uğradım. vuruntu/titreme ve gaz yememe sorunu ile ilgili olarak. aracı 1-2gün kullanmamıştım. arabada ben sorun hissetmedim servise giderken. servistede problem olmadı. usta haklı olarak arıza yapınca gel dedi ama bilgisayara da bağladık. 4. bujide veya ateşleme bobininde problem olabilir dedi ve hatayı sildi. bobinde (dinamo) fiyat sorduk TANESİ 676,76 TL. imiş. parça treni com. da 120 tl. idi sanırım.
yani arıza iyice ortaya çıkana kadar kullanmaya devam sonrada parça trenine sipariş vereceğiz. orjinal 250 tl. olsaydı orjinal alacaktık ama napalım.
bu arada servisteki usta lpg bujileri değiştirsen iyi olur dedi. lpg için bosch buji takıp ta problem yaşayan var mı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2010 19:02 
Kullanıcı avatarı

İsim: dündar
Araç: carisma 1.6 comfort
Bende carismaya vitez topuzu arıyorum ama bulamadım orinali 100 kusur lıra bence pahalı momo olsa neyse derım ama servıs uçuyor ne yazık kı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2010 22:46 
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar parçatreni bobini 120 TL diyor taivan malı ben karakaşlar otomotivden getirttim tanesi 80TL bugün kendim taktım sorun ortadan kalktı . ayrıca arıza lambası bazan yanıyordu ancak benzinda titireme hissedilmeyince kendiliğinden sönüyordu.
av.ilhami bey bence aracınızı gece karanlık bir ortamda farlar ve bütün ışık aksamı kapalı olarak çalıştırın bobinlerin olduğu noktaya dikkatle bakın biraz gazda verirseniz elektrik kaçağı çok net görünüyor birde böyle test edin
ben bosch platin buji kullanıyordum çok da memnundum bu arıza nüksedince çıkarıp bosch iridyum bujileri taktım denemek amacıyla yarın inşallah yine platin leri takıcam zaten platinler lpg için özel 30,000 km lik 0,7 tırnek aralıklı
inşallah sizde kısa sürede çözüm bulursunuz
karakaşlar ototmotiv aksaray küçük langa cad. 0212 530 02 09

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 08 Haz 2010 22:51 
Kullanıcı avatarı

degergio:
arka cam resistansına basınca aynalarda ısınıyor eğerki bir arıza yoksa özellikle kışın çok net hissediliyor ama kablolar çıkartılmış yada ayna kırılıp değiştirildi ise o zaman afrklı bir şey olabilir

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 09 Haz 2010 00:07 
Kullanıcı avatarı

Bizim emektar da LPG de titreme yapıyordu.Bosch platin buji takınca kesildi.Şimdi saat gibi.
Bujilerin üzerine üst kapak contasından ya da buji contasından yağ sızınca da araç ateşleme hatasından dolayı titreme yapıyor.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2010 10:19 
Kullanıcı avatarı

Sanırım herkes bir hayli yoğun.Bir kaç kelam edelim de forum canlı klasın.Uzun süreli sessizlik carizma'mızı bozar:)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2010 13:58 
Kullanıcı avatarı

Resim

Deri, alt kısmı cırtcırtlı.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2010 15:14 
Carisma Uzmanı

@Simrug
Hocam bir önerim var Carisma kullanıcı profili hakkında bilgi toplayalım.
Arkadaşlar yaş,meslek,eğitim durumu ve carisma ile nasıl tanıştığı hakkında bilgilerini yazsınlar:)
En önemli kısım tanışma kısmı.
Çünkü biliyorum ki kimse kolay kolay söylentilerden dolayı cesaret edemez mits. almaya:)

Profille ilgili mesajları alıntıyla baska konuya değinmeden yazarsak daha güzel olur.
Sessizliği de bu şekilde bozmuş oluruz..

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 10 Haz 2010 15:59 
Kullanıcı avatarı

İsim: burak
Araç: carisma GLX
Kan grubu: b +
evet forum çok sessiz kaldı

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010 12:58 
Kullanıcı avatarı

Millet tatil moduna girdi sanırım.
Bizim araçta SRS ışığı arada bir yanıp yanıp sönüyor.
İlk kontak açışta yanıp sönmeye başlıyor.Yoksa, daha sonra araç hareket ettikten sonra yanma olmuyor.
Sebep ne ola ki?

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010 14:01 
Kullanıcı avatarı

İsim: Emin Yıldız
Araç: 2011 Lancer 1.6 Invite SportSedan SR
Meslek: Advocate
Kan grubu: 0Rh+
tatil mi o da nasıl birşey. yenilir mi içilir mi?

@simurg temassızlık olabilir mi ya da diğer mitsubishi modellerinde bahsi geçmişti direksiyondaki airbag makarası mıdır nedir öyle bir sıkıntı olmuş olabilir.

bu kişisel bilgiler olayını buradan mı paylaşacağız???

İsim: Emin YILDIZ Yaş: 25 Şehir: Safranbolu/Karabük Meslek: Avukat
Mitsubishi ile tanışması : Tamamen tesadüf. Bir araba alma niyetindeydim. Bunu bilen bir akrabam İstanbul'da Carisma'ma rastlamış, düşünürsen alalım şeklinde haber verdi. hiç baktığım ilgilendiğim bir araç değildi. netten carisma resimlerine baktım araştırdım aklıma yattı. gidip aldım mı diyeceksiniz yok! görmeden aracı vekaletname verdim ve Carisma evimin önüne gelene dek görmedim. biraz cesaret gerektiren bir hareketti belki ama pişman olmadım. o2 sensörü, amartisör gıcırtısı ve cam düğmeleri dışında bir sorun çıkarmadı çok sağolsun.30 000 km dir birlikteyiz.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010 14:41 
Moderatör
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar size soru; çıkma orjinal ateşleme bobini 150 TL. yansanayi malum 80 TL. (civarı, bursa da 140TL) hangisini almak. lazım. çıkmanın ömrü belli olmaz ama yansanayinin performansı nasıldır? orjinalde olsa hepsi bobin farketmez mi. ne yapalım??!!! hangisini alalım. ayrıca 1 tane bozuk olanı mı değiştirmeli yoksa 2sini birden mi değiştirmeli (yan sanayi alacaksak)

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010 15:37 
Carisma Uzmanı

Edit : tarafımdan silinmiştir.

En son umera tarafından 26 Ağu 2011 01:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön
MesajGönderilme zamanı: 11 Haz 2010 15:39 
Carisma Uzmanı

Bilgilerini paylaşacak arkadaşlar
bilgi sayfasından sadece
kişilere ait bilgileri alıntı olduğunu belirtmeden alıntı yaparlar ise temiz bir iş çıkarırız.

Başa Dön
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 5142 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 258  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  
POWERED_BY Color scheme by ColorizeIt!

Türkçe çeviri: phpBB Türkiye